2015. már 23.

1 éves az Akvárium Klub!

írta: budapest24
1 éves az Akvárium Klub!

Ünnepi program az Erzsébet téren

Amy Winehouse egykori énekesével is erősít az ország legenergikusabb improvizatív koncertsorozata, a Random Trip az Akvárium Klub születésnapján. Ugyancsak itt ünnepel majd Richard Dorfmeister és lenyűgöző élő show-jával érkezik a német Pantha du Prince is. A közös jeggyel látogatható ünnepi estre speciális vizuállal készülnek a szervezők, így a látogatóknak olyan látványban lesz részük, mint még soha. Mindez március 28-án, a főváros szívében, az Erzsébet téren.

akvarium_klub_1-2.jpg

Egy évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a főváros legnagyobb, igazán színvonalas és komplex klubja, az Akvárium. Egy év alatt összesen 120 000-en váltottak jegyet 400 programunkra, melyek közül 66-ra kerülhetett ki a megtelt tábla!

panthaduprince-hires5-2.jpg

Az első születésnapját ünneplő új Akvárium Klub összes termében pulzál majd az ünnepi hangulat március 28-án, amikor is hazai és nemzetközi sztárok sora érkezik a főváros legfrissebb és legmodernebb, egyben legnagyobb klubjának ünneplésére. Az Akvárium Klub NagyHalljában a főváros egyik legnépszerűbb projektje, a Random Trip ünnepli hatodik születésnapját. A hazai zenei élet olyan kiválóságai fogadták el a nagyszabású improvizatív koncertre való felkérést, mint Tátrai Tibor gitárlegenda, az Irie Maffia énekesnője, Sena, az improvizáció nagy mestere, Andrew Hefler, a Hősök oszlopos tagja, Eckü, vagy a szintén a Maffiából ismert egyedülálló rapper, Mc Kemon. A két felvonásos koncerten nyolc remek zenész is közreműködik – köztük Sárik Péter jazz zongorista is. Külön megtiszteltetés, hogy Amy Winehouse egykori vokalistája, Zalon is örömmel fogadta el a Random Trip felkérését, így egy külföldi sztárvendéggel is gazdagodik a line up. Az ünnepi koncert után az Akváriumban immáron második alkalommal teszi tiszteletét Richard Dorfmeister.

richard_dorfmeister-2.jpg

Az Akvárium kisebbik termébe hazánk egyik legsikeresebb partiszervező csapata, az NVC szállítja az oly régóta várt Pantha Du Prince-t, kinek albumait a kritikusok az elmúlt évek legjobbjai között tartják számon (The Bliss, Black Noise, vagy a 'The Bell Laborotory' csoporttal közösen tető alá hozott Elements of Light), és akinek neve a tavalyi évben szinte minden elektronikus zenei magazin és e-music blog főcímében olvasható volt. A német DJ egy LIVE show keretein belül debütál Magyarországon olyan hazai előadók mellett, mint Subotage, Bergi, 9b0 és Imre Kiss.

Azoknak az elektronikus zene fanatikusoknak, akik kicsit erősebb ütemekre vágynak, a RAW-t ajánljuk, a VOLT Music Bar rezidens sorozatát. Nyers tech house és techno, pattogó ütemek, friss hangzás, vagány közönség. Azaz minden, ami megalapozza a tökéletes szombat éjszakát.

A zenei kavalkád mellé bámulatos látványvilág is társul majd. A KisHall szinte teljesen átalakul: egy körbejárható színpad épül, melynek megvilágításához a teljes lámpapark lecserélődik és a zenei program során Besnyő Dániel Vj és médiaművész készít az előadókra szabott pazar vizuált. A NagyHallban a látványért a Kiégő Izzók csapata felel majd. Ők egy térbeli hasábokon alapuló látvány-installációval készülnek.

zalon_random_trip_1-2_1.jpg

És ez még nem minden, a szervezők a szülinapra különleges, „művészi” karszalaggal készülnek, melyre Weiler Péter grafikái kerülnek. A karszalag olyan anyagból készól, amely lehetővé teszi, hogy az egyedi műveket akár hosszú hónapokig magukon hordják az Akvárium szülinapi vendégei. A művész képei egyébként az Akvárium kiállításán lesznek majd megtekinthetők.

www.akvariumklub.hu

Szólj hozzá

program Akvariumklub