2015. ápr 17.

Elle Fashion Show 2015: Divattal a mellrák ellen

írta: budapest24
Elle Fashion Show 2015: Divattal a mellrák ellen

Idén tavasztól a hazai divatszakma is bekapcsolódik a mellrák elleni küzdelembe. Az Elle magazin felkérésére ugyanis négy dizájner – Dori Tomcsanyi, Maison Marquise, NUDE by NUBU, Zigi – tervezett olyan ruhát, amellyel a mellrák megelőzésére hívják fel a figyelmet. 2015. őszi-téli kollekciójuk mellett ezeket is bemutatják az Elle Fashion Show-n, ahol a legígéretesebb fiatal francia divattervezőket is megismerhetjük.
megvan-a-nubu-ruha-nyertese-500x300.jpg
 
th_800_500_lea-peckre-kollekcio-foto_1.jpg

A mellrák ma Magyarországon minden 10-12. nőt érinti. A magazin fontosnak tartja, hogy hangsúlyozza a megelőzés fontosságát. „Arra kértük az eseményünkön bemutató tervezőket, hogy a divat erejével járuljanak hozzá a mellrák elleni küzdelemhez, és tervezzenek egy figyelemfelkeltő ruhát kifejezetten erre a célra”– mondta Liptai Lívia, az Elle magazin főszerkesztője.
tomcsanyi_dori_3_50020130604-19838-9givts_original.jpg
 
Tomcsányi Dóri ruhája a női dekoltázsra hívja fel a figyelmet: egy különlegesen szép ívű felsőrésszel rendelkező, látványos ruhát készített. „A ruha inspirációja az élet, amely elemi erővel virul ki, és minden akadályt legyőz” – mondta el Tóth Borialkotása kapcsán. A kreáció domináns színe a fekete, amely fokozatosan felfelé haladva színessé és élénkké válik. A NUDE by NUBU márka alkotói egyszerű anyagot választottak, és üzenetüket feliratban mondják el: „Ismerd magad, törődj magaddal!”. Oláh Zsigmond, a Zigi Brand alapítója fordított metódust követett a tervezésnél: az az irány inspirálta, hogy a nő, bármi is történjen vele, a nőiességét, magabiztosságát, és szépségét soha nem veszíti el. Ennek eredménye egy drámai hatású, sötétkék-lila mintás, selyem hosszú ruha lett.
 
th_800_500_valentine-gauthier-kep-a-tervezorol-masolata.jpg
Az Elle Fashion Show-ra tervezett ruhák az Elle magazin júniusi számában is láthatóak lesznek, egyúttal árverésre is bocsátják azokat. A befolyt összeget a szervezők a Rákbetegek Országos Szervezetéhez juttatják el. Ezen felül egy kiválasztott ruha leütési árának megfelelő összeggel az NN Biztosító is támogatja a Szervezetet – akármeddig emelkedik is a licit.
th_800_500_etienne-deroeux-kollekcio-foto-masolata_1.jpg 
A magyar tervezők mellett három francia dizájner – Etienne Deroeux, Lea Peckre, Valentine Gauthier – is hazánkba látogat, akiknek 2015. őszi-téli kollekcióját szintén láthatja a közönség április 17-én és 18-án a Várkert Bazárban.
 
További információ a tervezőkről, a programról:
http://www.ellemagazin.hu/ELLE-Fashion-Show/
Szólj hozzá

Elle Elle Fashion Show