2015. ápr 21.

Hörmann: fiatal tehetségeket díjazott, siker a Construmán

írta: budapest24
Hörmann: fiatal tehetségeket díjazott, siker a Construmán

A legnagyobb magyar építőipari vásáron, a Construmán hirdette ki egy hónapja indított pályázatának nyerteseit a Hörmann Hungária. A „Legyen az ajtód a díszleted!” elnevezésű alkotói pályázatot a Modart és Visart művészeti iskolák segítségével írta ki a Hörmann, amelyben fiatal művészek jeleníthettek meg különböző tematikákat Hörmann ZK típusú beltéri ajtókon. A három nyertesen túl egy negyedik, Közönség díjat is meghirdetett a Hörmann, erre a Construma ideje alatt lehetett szavazni. Akárcsak a pályázat, a közönségszavazás iránt is nagy volt az érdeklődés, több ezer voks érkezett a fantáziadús alkotásokra. 

unnamed_49.jpg

A Modart és Visart művészeti iskolákkal közösen meghirdetett pályázaton a Hörmann által biztosított minőségi ajtó mindkét oldalára kellett tervet készíteni, a két oldalnak nem kellett egyformának lennie, de feltétel volt, hogy az alkotás vizuálisan és koncepciójában is összefüggő legyen. Egy hallgató maximum három tervet nyújthatott be. Az elő három díjazott a Construma-n megrendezett sajtóeseményen vehette át elismerését.  

unnamed-4_6.jpg

A díjátadón Szujó László, a Hörmann Hungária ügyvezető igazgatója kiemelte: minden diák kimagasló színvonalon teljesítette a pályázati kiírást, egyedi módon dolgoztak fel egy-egy tematikát. „Miért pont Miért pont beltéri ajtó? – mert mi azt valljuk, termékeink azon kívül, hogy piacvezetők a biztonság és a funkcionalitás tekintetében, ugyanakkor széppé, moderné is tehetik otthonainkat. Erre pedig egy ilyen alkotói pályázat megfelelő eszköz, a nagy érdeklődésre való tekintettel, jövőre is szeretnénk folytatni.” –fogalmazott Szujó László. A zsűri, amelynek Szujó László mellett tagja volt a két művészeti iskola vezető tanára: Horváth Szilvia és Szigethy Annak, illetve Kovács Csaba építész – 15 döntőbe jutott alkotás közül választotta ki az első három helyezettet. 

  • helyezett: Dely Luca – Modart 1. éves hallgató, 300.000 Ft. díjazás.
  • helyezett: Kun Bianka – Visart 1. éves hallgató, 250.000 Ft. díjazás. 
  • helyezett: Treszner Barbara – Visart 4. éves hallgató, 200.000 Ft. díjazás. 

unnamed-3_11.jpg

A többi döntős pályázat a Közönség-díjért versengett, 2015. április 19. vasárnap éjfélig párhuzamosan lehetett szavazni a Construmán, a Hörmann Hungária honlapján, Facebook oldalán. A szavazatok összesítése után a közönségdíjas: Bobek Péter, 1270 db. szavazat alapján, 150.000 Ft. díjazás.

A fantáziadúsan megfestett ajtók iránt nagy az érdeklődés, a Hörmann Hungária jótékony céllal szeretné értékesíteni. 

A díjátadóról készült galéria itt!

A döntőbe jutott alkotások galériája itt!

unnamed-2_18.jpg

A Construmán több száz érdeklődő kereste fel Európa piacvezető garázskapu gyártó és forgalmazó cégének standját. A legnagyobb magyar építőipari vásáron a Hörmann Hungária garázskapuk, garázskapu-meghajtások és bejárati ajtók innovatív palettáját vonultatta fel, a szakemberei által profik és amatőrök még átfogóbb képet kaptak a keresett termékekről. 

Közben folytatódik a Hörmann Hungária nagysikerű, nem vásárláshoz kötött nyereményjátéka. Az év végéig bárki próbára teheti szerencséjét, nem kell mást tennie, mint a Hörmann akciós újságában található kupont kitölteni, és visszaküldeni a megadott elérhetőségekre, vagy Hörmann szakkereskedőhöz is le lehet adni. Sőt, a kupont már online is ki lehet tölteni! A tét: kétmillió forint értékű nyeremény, a legnépszerűbb Hörmann termékek várnak gazdára!

Bővebb információ és kuponletöltés erre katt!

A Hörmann céget a múlt század harmincas éveiben August Hörmann alapította, aki – a személygépkocsik előretörését felismerve – fantáziát látott a garázskapuk gyártásában. Ehhez megvásárolta egy amerikai mérnök szabadalmát, és bevezette az öreg kontinensen a feltalálójáról elnevezett, egyszerűen működtethető Berry-kaput. Az egyszerűen kezelhető garázsbejárati megoldás az ötvenes években alapozta meg a vállalat sikerét, amelynek Németországon kívül ma már Kínában, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Ausztriában, Hollandiában, Belgiumban és Lengyelországban is vannak gyártó üzemei, szám szerint összesen 23. A Hörmann Magyarországon elsősorban garázskapuiról ismert, de jelentős szerepet játszik az ipari kapumegoldások és a fémből készült bejárati ajtók, belső ajtók és tűz gátló ajtók piacán is.

Szólj hozzá

Construma Kovács Csaba Hörmann Dely Luca Kun Bianka Treszner Barbara Horváth Szilvia Szigethy Annak Szujó László