2015. ápr 22.

Programod van. Ingyenes hétvége a Hungaroring-en

írta: budapest24
Programod van. Ingyenes hétvége a Hungaroring-en

Tim Gábor 2014-ben megnyerte a felfrissített hazai márkakupát, mely már RCM CUP néven futott. 2015-ben arra készül, ami még senkinek sem sikerült, megvédeni a bajnoki címet. Ez az idény nehezebb lesz minden szempontból a tavalyinál, hisz már 20 autó lesz a rajtrácson, nagyon sok az új név, és egyre többen érkeznek Európa más országaiból.

dsc_0375.jpg

Idén már 7 versenyhétvégén 15 futam kerül lebonyolításra, fontos lesz az állandó pontszerzés, minél több dobogó, hogy az év végi elszámolásnál újra meg lehessen a bajnoki trófea. Új helyszín lesz Grobnik és Brno.

Tim Gábor csapatával (Apex Racing) nemcsak az RCM CUP futamain mérettetik meg, hisz csapattársával, Lévai Zoltánnal a TWC CUP-ban is rajthoz állnak. Lévai Zoltán a sprint versenyeken (2 x 25 perc) indul, majd párosban, Tim-mel kiegészülve az egy órás futamon fognak küzdeni. A TWC egy új márkakupa, 4 kupát foglal magába, főként Clio Cup autókkal, de van itt Mitsubishi Colt Cup, Chevrolet Cruze Cup és Twingo Cup. Összesen több mint 40 autó szerepel a nevezési listán.

dsc_1491.jpg

A Hungaroring-i hétvége előtt Tim Gábor nemcsak a gyorsasági bajnokság kezdésére készült, lehetősége volt egy Suzuki Swift-el a Pétervására Rally-n indulni. Karrierje során először, megnyerte a versenyt, így sikerült végre az áttörés a rally szakágban is. Természetesen a fő irány továbbra is a gyorsasági pálya versenyzés marad.

"Talán még soha nem vártam ilyen felkészülten, és nyugodtan a bajnokság kezdetét. A csapat tökéletesen felkészítette az RCM Swift Racer-t, egyik edzésünkön sem volt komolyabb problémám, mind a Slovakiaring-en, mind a Hungaroring-en megjavítottam a tavalyi időimet. A hétvégén végre sikerült egy hiba mentes rally futamot is teljesítenünk Blaskovits Tamás navigálásával, így nagyon feltöltődve várom a bajnokságot." - nyilatkozta Gábor.

ido.jpg

Szólj hozzá

program Hungaroring