2015. ápr 27.

Irányt mutatni, támogatni - Lányok Napja a HP-nál

írta: budapest24
Irányt mutatni, támogatni - Lányok Napja a HP-nál

Idén második alkalommal rendezték meg a „Lányok Napja” eseményt a HP-nál. Az informatikai óriás célja, hogy irányt mutasson, és arra ösztönözze a pályaválasztás előtt álló 14-17 éves, középiskolás lányokat, hogy fontolják meg az informatikai és mérnöki pályát, mint lehetséges karrier irányt. A rendezvény teltházzal és nagy sikerrel zajlott le, 15 középiskolás lány jelentkezett az érdekes, interaktív programra, melynek keretében különböző üzleti egységeket, karrier utakat ismerhettek meg, élő példákon keresztül.

dscn5409.JPG

Ma Magyarországon a nők aránya a tudomány és a technológia területén még mindig meglehetősen alacsony, ezért a Nők a Tudományban Egyesület (NATE) idén 4. alkalommal rendezte meg a Lányok napja elnevezésű rendezvényt, amelynek keretében 11 egyetem és kutatóintézet, valamint 21 vállalat nyitotta meg kapuit a tudományok iránt érdeklődő lányok előtt, hogy azok betekinthessenek az ott folyó tudományos munkába. A programhoz többek között olyan nagyvállalatok is csatlakoztak, mint a HP, az evopro, a Morgan Stanley, az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont, a LEGO, az Audi, a Google, a Microsoft és a Magyar Telekom.  

A szervezők és a csatlakozó cégek közös célja, hogy megmutassák a lányoknak azokat a versenyképes tudományos szakmákat, amelyek biztosíthatják számukra a stabil jövőt, és arra ösztönözzék őket, hogy a sztereotip elvárásokkal szemben merjenek olyan pályákat választani, ahol a képességeiket, érdeklődési körüket veszik alapul. A program mindezeken túl arra is nagy hangsúlyt fektet, hogy élő példákon keresztül mutassa be a „férfias”szakmákban és a tudomány területén sikereket elért nők eredményeit. Hosszú távon pedig azt szeretnék elérni, hogy minden nő olyan szervezetben dolgozhasson, ahol előítéletek nélkül bontakoztathatja ki tehetségét.

dscn5429.JPG

Április 23-án sokszínű, érdekes program várta az informatika iránt érdeklődő középiskolás lányokat a HP-nél. Megismerkedhettek a HP női vezetőivel, a szuperszámítógépek-, és a 3D nyomtatók világával, kipróbálhatták magukat a hálózatépítés területén, és azt is megtudhatták, hogy ki volt Hewlett és Packard, és hogy lett egy kis „családi garázs cégből” a világ vezető informatikai vállalata. 

„A HP örömmel állt a „Lányok Napja” kezdeményezés mellé, hisz sok éve dolgozunk azért, hogy a legváltozatosabb háttérrel rendelkező munkatársak is jól érezzék magukat a HP-nál, és a családosok, nők számára se jelentsen áthidalhatatlan nehézséget a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtése. Hogy mindenki egyenlő esélyekkel építhessen karriert nálunk.   Hisszük, hogy minél sokszínűbb egy vállalati kultúra, annál kreatívabb, eredményesebb lehet. A sokszínű munkavállalói összetételt erőforrásnak, lehetőségnek tekintjük, amely hozzájárul a szervezet jó hírnevéhez, a munkáltatói márka fejlesztéséhez, a szervezeten belüli kreativitás és innováció növekedéséhez.” – nyilatkozta Kovács Krisztina HR igazgató

Szólj hozzá

Google Magyar Telekom Microsoft LEGO Audi evopro HP MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont Morgan Stanley Lányok Napja