2015. máj 13.

Kaspersky Lab: a felhasználók 24 százaléka vesztette már el az adatairól készült biztonsági másolatot is

írta: budapest24
Kaspersky Lab: a felhasználók 24 százaléka vesztette már el az adatairól készült biztonsági másolatot is

A Kaspersky Lab és a B2B International közös felmérése szerint négyből csaknem egy felhasználó - aki külső tárolón tartja biztonsági másolatait – vesztette már el adatait. A felmérés kimutatta, hogy a megkérdezettek túlnyomó része (92 százalék) tárol bizalmas adatokat, például magánlevelezést, fényképeket, jelszavakat vagy pénzügyi adatokat az eszközein. Ennek ellenére a megkérdezettek 29 százaléka nem tesz semmilyen biztonsági intézkedést, és 11 százaléka a jövőben sem tervezi, hogy biztonsági mentést készítsen a fontos adatairól.

images.png

A kutatás arra is felhívta a figyelmet, hogy azok sem mindig kerülték el a veszteséget, akik készítettek biztonsági másolatokat a fájlokról. Továbbra is a külső tárolóeszközök, például a merevlemezek és memóriakártyák a legnépszerűbbek: a válaszadók 87 százaléka tárolja a biztonsági másolatait ilyen eszközön, és csupán 12 százalékuk használ felhő-alapú tárolót. Azonban a külső tárolót választók közül négyből majdnem egy felhasználó (24 százalék) találkozott már olyan esettel, amikor nem voltak visszaállíthatók az adatai, a tároló eltűnése, ellopása, vagy meghibásodása miatt.

“Jó szolgálatot tehet az adatainknak, ha a biztonsági mentés során meghatározzuk, hogy melyek a legértékesebb adataink, és azokról rendszeresen készítünk biztonsági másolatot. Ha biztonságban akarjuk tudni az adatainkat, akkor legjobb, ha titkosított mappákba rendezzük őket, amelyeket, mind külső mind felhő-alapú tárolóban egyaránt elmentünk.” – mondta Elena Kharchenko, a Kaspersky Lab fogyasztói termékekért felelős vezetője. 

A Kaspersky Total Security — Multi-Device segítségével könnyen és automatikusan készíthetünk védett biztonsági másolatokat. Ezeket a másolatokat menthetjük a számítógép merevlemezére éppúgy, mint külső tárolóeszközre (hálózati meghajtóra, optikai lemezre, memóriakártyára) vagy felhő-alapú tárolóba. A titkosítási technológia megóvja az adatainkat attól, hogy illetéktelen kezekbe kerülhessenek, azáltal, hogy a fájlokat, vagy a mappákat olyan jelszóval védjük, amelyet csak a tulajdonos ismer.

A Kaspersky Lab-ről

Kaspersky Lab a világ legnagyobb magántulajdonban lévő végpontvédelmi megoldásokat gyártó vállalata. A céget a világ négy legnagyobb végfelhasználói biztonsági megoldást gyártó vállalata közé választották*. Az elmúlt 17 évben a Kaspersky Lab az IT biztonság innovátorává nőtte ki magát, hatékony digitális biztonsági megoldásokat kínálva a felhasználóknak, kis- és középvállalatoknak valamint nagyvállalatoknak egyaránt. Az Egyesült Királyságban bejegyzett cég jelenleg csaknem 200 országban működik világszerte és több, mint 400 millió felhasználónak biztosít védelmet. További információ: http://www.kaspersky.com

*A vállalat a negyedik helyen végzett az IDC 2013-as végpontvédelmi megoldásokból származó bevételek alapján végzett felmérésében. A kutatást a„Worldwide Endpoint Security 2014-2018 Forecast és 2013 Vendor Shares” című IDC-tanulmányban tették közzé (IDC #250210, 2014 augusztus). A jelentés a szoftvergyártókat a végpontvédelmi megoldások értékesítéséből származó 2013-as bevételei alapján rangsorolta.

Szólj hozzá

tudomány Kaspersky Lab