2015. máj 22.

„Ez egy gyár, ami halottakat termel” – mondta a Saul fia rendezője az Aktívnak

írta: budapest24
„Ez egy gyár, ami halottakat termel” – mondta a Saul fia rendezője az Aktívnak

A TV2 tudósítója exkluzív interjút készített a Cannes-i Filmfesztivál díjesélyes magyar alkotásának rendezőjével, Nemes Jeles Lászlóval. A csatorna aktuális műsoraiban továbbra is elsőként számol be a fesztivál eseményeiről és a hazai film sikereiről.

20101212nemesjele.jpgPontosan egy hete egy magyar filmről beszél az egész filmes világ, ekkor vonult végig a Saul fia stábja a cannes-i vörösszőnyegen. Hétvégén derül ki, hogy Nemes Jeles László rendező, egyetlen kelet-európai és egyetlen elsőfilmes indulóként, milyen díjat nyer a fesztiválon.

A TV2 Aktív című műsora exkluzív interjút készített a díjesélyes film rendezőjével, aki elmondta, szándékosan nem akartak szép vagy érzelmes filmet csinálni a második világháborúról. Egészen másként akarták megmutatni a történelem embertelen időszakát. „Ott ’44-ben ez egy sokkal egyszerűbb dolog volt. Nem volt ez rávetítve, azt akartuk megmutatni, hogy ez egy gyár, ami halottakat termel. És azt akartuk megnézni, hogy milyen egy ember ebben. És nem egy mítoszban vagyunk, hanem itt és most”- fejtette ki Nemes Jeles László.

son-of-saul-3_nemes_jeles.jpgA rendező maga sem számított arra, hogy ekkora érdeklődés övezi majd a frissen bemutatott alkotást. Szombat este hirdetik ki a cannes-i független filmes díjakat, a fesztivál fődíjának átadására pedig a vasárnapi záróünnepségen kerül sor. Nemes Jeles László filmje mindkét nap esélyes, ő lehet az első magyar filmes, aki elhozza az Arany Pálmát Cannes-ból. A Tények a pünkösdi hosszúhétvégén is elsőként számol a be a hazai filmsiker eredményeiről.


Az adásba kerülést követően az összes cannes-i beszámoló elérhető online, a TV2.hu oldalon.

 

Szólj hozzá

program