2015. máj 22.

Szőrtelenítési módok, de nekünk van jobb tippünk!

írta: budapest24
Szőrtelenítési módok, de nekünk van jobb tippünk!

Aki megunta az ideiglenes szőrtelenítő eljárásokkal (pl. borotva, szőrtelenítő krém) végzett, 2-3 naponta ismétlődő szőrtelenítést, vagyis az állandó borostás, szúrós érzést, vagy a gyantázás után felbukkanó, begyulladt szőrtüszőket, az biztosan nagy örömmel fogadta a tartós szőrtelenítő eljárások megjelenését.

philips-300299977-sc2008_11-u2p-global-001_1.jpg

A tartós szőrtelenítést elsőként a lézeres szőrtelenítéssel tudták megoldani a szakemberek. Ez az eljárás fokozatosan egyre lejjebb szorítja az aktív szőrtüszők számát, és tartós szőrtelenséghez vezet. A lézert az orvostudományban több mint 50 éve alkalmazzák, szőrtelenítésre pedig kb. 20 éve használják. Jelenleg a tartós szőrtelenítés már két hatékony módszerrel oldható meg, a lézeres szőrtelenítéssel és az IPL szőrtelenítéssel. Azt viszont érdemes tudni, hogy minden tartós szőrtelenítési módszer többszöri kezelésen alapul, mivel csak az anagén (növekvő) fázisban lévő szőrszálakra hat, így a kezelt területekre többször vissza kell térni.

philips-300299976-sc2008_11-u1p-global-001_1.jpg

A lézeres szőrtelenítés előnyei: 
-Tartós hatás: a több hónapos kezeléssorozatot követően tartós szőrtelenséget lehet elérni, mely évekig is tarthat, és megfelelő utókezelésekkel fenntartható.
-Pénz és időtakarékos: a tartós szőrtelenség annyit jelent, hogy az optimális állapot elérése után jóval kevesebb időt és pénzt kell áldozni a szőrtelenítésre, mint az ideiglenes módszerek esetén, melyek napi-heti kiadást és időveszteséget okoznak.
-Nincsenek mellékhatásai: a lézeres szőrtelenítés nem vált ki allergiás reakciókat.
-Nem kíséri szőrbenövés, sőt, gyulladáscsökkentő hatású, és a korábbi szőrtüszőgyulladásokat, bőrirritációt is megszünteti.
-Szelektív hatású, azaz csak a szőrszálakra hat, a környező bőr nem sérül meg, mint pl. a gyantázásnál.

feature_philips-277826072-f400048062_sc2004_11-fil-global-001_1.jpg

Van aki erre esküszik!
Szőrtelenítőkrém:
Csak lábszárra használjuk. A krémben lévő hatóanyag feloldja a szőrszálat, így távolítja el. Mivel azonban a szőr és a bőr anyaga lényegében azonos,a bőrt is megtámadja. A lábszár bőre általában elviseli ezt a próbatételt; a hónalj érzékenyebb, gyulladással reagálhat. Első használat előtt próbaképpen egy kis krémet vagy habot kenjünk a karunk hajlatába, ha beszívódott, töröljük le. Várjunk 24 órát, s ha a bőr nem pirosodik ki, használhatjuk a készítményt. A használati utasításban előírt hatóidőt nem szabad túllépni! Végül óvatosan - benedvesített mosdókesztyűvel, vagy még jobb ha tiszta vízsugár segítségével - eltávolítjuk a krémet és vele a szőrszálakat. Ezután egy napig kíméljük a bőrt, csak alkoholmentes, enyhe ápolószerrel kenjük be. Egy-két hétig eltart ennek a szőrtelenítő módszernek a hatása.

feature_philips-294728149-f400058885-fil-global-001_1.jpg

Mi ezt ajánljuk, és teszteltük is!

A Philips Lumea a fény gyengéd impulzusait alkalmazza a szőrszál gyökerénél, így azok természetes módon kihullanak, sőt, kutatások azt is bizonyítják, hogy a kezeléseknek köszönhetően több mint 80%-kal kevesebb szőr nő újra. Az időnkkel is jól gazdálkodhatunk, hiszen mindössze 15 percet vesz igénybe mindkét láb kezelése. A Philips Lumea segítségével biztonságosan eltávolíthatjuk a szőrt az arcról és az intim területekről is. A beépített UV-szűrő megvédi a bőrt, valamint tetszés szerint állíthatjuk be a bőr-és szőrtípusunknak megfelelő fényerősséget.

feature_philips-318002273-f400047222_sc2008_61-fil-global-001_1.jpg

10 évvel ezelőtt már bátran használták a nők!

Meleg viasz:
Régóta ismert eljárás, amely gyökerestől tép ki a szőrszálakat. Egy-másfél hónao is eltelhet a következő alkalomig. A szőrtelenítés műveletét otthon, magunk is elvégezhetjük, de természetesen a kozmetikusok is foglalkoz- nak velel. A viaszt addig hevítik, míg folyékonnyá válik - nem szabad tovább melegíteni, hiszen, ha a test hőmérsékleténél forróbb, elégeti a bőrt. Ez a módszer, főleg az első alkalommal, elég fájdalmas; szerencsére a lábszár nem tartozik a legérzékenyebb testrészek közé. A következő kezeléskor a szőrszálak hossza legalább 4 mm legyen, hogy a viasz tapadjon.

Egyértelmű, hogy ez hidegen használatos!

Hideg viasz: Lényegében ugyanúgy működik, mint a meleg viasz, csak hevítés nélkül. Száraz bőrre lenjük a hideg viaszt, a csomagban mellékelt textil- vagy celofáncsíkokat belenyomjuk, majd hirtelen lerántjuk az egészet. Ez az eljárás is a lábszárra javasolt, hátránya, hogy a procedúra megismétlése csak akkor lehetséges, ha a szőrszálak elég hosszúak.

Eleinte óckodtak tőle a nők, de aztán egyre többen használták!

Epiláló készülékek:
ma már számos gyártó forgalmaz ilyen készülékeket. Töb típusa ismert. A gyantázáshoz hasonlóan kitépi a szőrszálakat így biztosítva 3-4 hétig tartó sima felülete

Elsősorban a lábszárra javasolt, de gyártók ma már kifejlesztettek olyan típusokat, amelyeknek az epiláló szélessége csökkenthető, így alkalmas bikinivonalra és hónaljra is. A fájdalom csökkentésére masszírozó görgőket, hűsítőt helyeztek el az újabb típusú készülékeken.

De hogyan is működik a Philips Lumea?

A Lumea enyhe pulzáló fényt bocsát a szőrtüszőkbe, a pulzálás pedig hővé alakul, melynek következményeként megáll a szőrszálak növekedése. A szőrtüsző nyugalmi fázisba kerül, mely természetes jelenség és egyike a növekedési ciklus három fázisának. A szőrszálak fellazulnak és természetes módon, fájdalommentesen kihullanak. Amíg a szőrtüsző nyugalmi fázisban van, nem növeszt új szőrszálat. Így akár 8 hétig is élvezhetjük bőrünk selymes simaságát.

 feature_philips-277826036-f400047226_sc2004_11-fil-global-001_1.jpg

Ezt a módszert szépségszalonokban tudták igénybe venni a nők!

Epiláció: Ez az egyetlen módszer, amelynek segítségével tartósan megszabadulhatunk a szőrszálaktól. Lényege: gyenge árammal "töltött"tűvel elpusztítják a a szőrhagymákat. Minden egyes szőrszálat sorra vesznek, nem csoda, hogy a kezelés sokáig tart, ezenkívül meglehetősen fájdalmas is. Aki mégis rászánja magát, tapasztalt, ügyes bőrgyógyászt vagy kozmetikust válasszon: a legjobb esetben is 75% a "találatok" száma - a makacs maradékot a következő alkalommal bökdösik ki. Ez az eljárás az arc szőrszálainak eltávolítására szolgál - a hónalj bőre ilyen fájdalmat nem visel el, a lábszáron pedig túl hosszadalmas és túl költséges is lenne. (Mellészúráskor apró sebek, majd sebhelyek keletkezhetnek.) Egy alkalommal legfeljebb 25 szőrszálat lehet eltávolítani.

TIPP:
A bikinivonal kíméletes szőrtelenítése

A divatos tornadresszek és fürdőruhák combrésze magasan kivágott - a legtöbb nőnél néhány szőrszál kikandikál. Aki ettől meg akar szabadulni, jól teszi, ha türelmesen kikísérletezi, melyik módszert viseli el a bőre legiknább. A viasz itt is lakalmazható - a csíkok letépése rövid ideig tartó, kis fájdalmat okoz, csak , és e módszer hatása elég tartós; körülbelül 4 hét. Az újranövő szőrszálak is finomabbak. Sajnos előfordulhat, hogy a bőr szarurétegébe ferdén nőnek ás gyulladsát okoznak. Megelőzhető a baj, ha mindennap egy kiskrémmel vagy olajjal masszírozzuk a veszélyeztetett részt. Aki nem érzékeny a szőrtelenítőkrémekre,itt is használhatja. A bikinitájék és az arc számára is gyártanak speciális - finomabb - szőrtelenítőkrémeket. Mindenképpen ajánlatos használat előtt próbát végezni. Van, aki borotválja a combját - kellemetlenséget okozhat, ha az új szőrszálak rossz helyen, bőrredőben, hajlatban nőnek, és szúrnak - ezt naponta megismételt borotválással kerülhetjük el.

philips-300299953-sc2008_11-app-global-001_1.jpg

Szólj hozzá

philips lumea