2015. máj 26.

Startup-sztárparádé az idei Innovációs TechShow-n

írta: budapest24
Startup-sztárparádé az idei Innovációs TechShow-n

Rajban repülő drónok, virtuális autószalon és tehénéletmentő szonda is lesz a kiállításon

2015. május 26-án a jövő magyar találmányait tekinthetik meg az érdeklődők a hetedik Magyar Innovációs TechShow-n. Az ország legnagyobb tradíciókkal bíró startup eseményén többek között olyan innovációk mutatkoznak be, mint a 5Litres, ami által kényelmesen lezuhanyozhatunk mindössze 5 liter víz felhasználásával, az iWIW fejlesztői által készített, a Prezi babérjaira törő vetitek.com, vagy a Beerides, az utazások során a reptéren hagyott autók hasznosítását segítő alkalmazás.

11178500-10205741160822113-1076866402-n.jpg

Hazánkba is villámsebességgel robbant be és honosodott meg a startup kultúra. Az olyan korai aranyásóként is jellemzett pionírokat, mint a Prezi vagy a Ustream alapítóit, ma már majdnem celebként kezelik a technológia világa felé nyitott emberek: egy remek ötlettől vezérelve kitartó munkával építették fel a világsikert befutó vállalkozásukat, váltak rövid idő alatt mesésen gazdaggá, és maradtak meg mindeközben szimpatikus fiatalembereknek. Ők az új nemzedék igazi példaképei, akik bebizonyították: van még kakaó Magyarországban a golyóstoll és a Rubik kocka után is.
 
A magyar kreativitást jól mutatja a TechShow kiállítóinak színes listája. Az 5Litres csapatának fejlesztése, a víztakarékos zuhanyfej például a mindennapi életbe hoz megoldást az egyik legnagyobb XXI. századi környezeti kihívásra, a vízpazarlásra: az eszköz segítségével kényelmesen le lehet lezuhanyozni az átlagosan használt vízmennyiség egy tizedéből. Az Atmosplay szintén egy hétköznapi problémára ad megoldást, igaz, az ő céljuk kevésbé magasztos, de annál praktikusabb: az alkalmazás segítségével letöltés nélkül tesztelhetünk játékokat mobiltelefonunkon/tabletünkön, ezzel komoly pénzt és időt spórolva. A Codie csapata az IT oktatás területén alkot nagyot – a sikeres közösségi finanszírozási kampányt a napokban záró, több mint 80.000 dollárt összegyűjtött startup játékosan teszi szerethetővé a programozást gyerekek számára. Az ETALON fejlesztése a minket körülvevő tárgyi környezet szinte bármilyen számunkra érdekes parraméterének mérését teszi lehetővé.
11178646-10205741160782112-1205518447-n.jpg
 
A moow innovációja a tehénpopuláció megvédését tűzte zászlajára: szondájuk a négylábúak gyomrának pH-ját és hőmérsékletét méri, ezzel csökkentve a bocihalandóságot. A Route4u csapata szintén nemes célért küzd, térképükön a mozgásukban korlátozott emberek mérhetik fel, merre érdemes és merre nem érdemes kerekesszékkel elindulni. De a kiállításon megtekinthető lesz a shoVEoom virtuális luxusautószalonja, az iWIW fejlesztői által alapított, a Prezi riválisának szánt Vetitek.hu, vagy a repülőtéren hagyott magán- és céges autókat bérbe adó, teljeskörű szolgáltatást nyújtó BeeRides.
 
Május 26-án az Akvárium Klubban a kiállítás mellet igazi San Franciscó-i hangulatú startupverseny is lesz, ahol eldől, melyik hazai csapat alkotta meg az elmúlt év legígéretesebb innovációját.
11198648-10205741160742111-813789827-n.jpg
 
Mobilitás és Multimédia Klaszter
A Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMKlaszter) a magyarországi mobil és újmédiás technológiák szereplőinek és kutatás-fejlesztői kapacitásának összefogására jött létre 2007-ben. Az MMKlaszter Magyarország egyik legeredményesebb akkreditált innovációs klasztere, amely 60 tagot számlál, köztük telekommunikációs és informatikai nagyvállalatokat, kis- és középvállalkozásokat, valamint egyetemi partnereket. Az MMKlaszter kiemelt célja, hogy közös projektek katalizálásával, innováció-menedzsmenttel és forrásszervezéssel segítse a klasztertagok fejlesztéseinek piacra lépését.
 

 

Szólj hozzá

fesztivál program Mobilitás és Multimédia Klaszter