2015. máj 28.

Genius Loci Díjat kapott a LogMeIn

írta: budapest24
Genius Loci Díjat kapott a LogMeIn

Elismerték a startup fiatalok oktatását 30 ezer dollárral segítő programját

 „Genius Loci Díj – Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért” elismerést kapott a LogMeIn. A díjat azzal a céllal alapították, hogy értékeljék a hazánkban működő vállalkozásoknak a tehetségek felkarolása érdekében végzett tevékenységét. Az egyik legsikeresebb magyar alapítású szoftverfejlesztő startup céget a Micro Grant pályázat miatt jelölték a díjra. Ennek keretében a LogMeIn összesen 30 ezer dollárt osztott szét a fiatalok számítástechnikai és matematikai oktatására, felzárkóztatására.

 genius_loci_dij.JPG

Nagy elismerésben részesült a LogMeIn: Genius Loci Díjjal jutalmazták az egyik legnagyobb karriert befutó hazai alapítású startupot. Az elismerés a Magyarországon működő, jó kvalitásokkal rendelkező fiatalokat támogató vállalkozásokat méltatja. A LogMeIn az első Micro Grant pályázattal többek között a jövő munkaerőpiacát kívánta erősíteni, illetve hátrányos helyzetű diákok tehetséggondozását segítette, lehetőséget adva nekik ezzel egy jobb életre.

„Pár évvel ezelőtt rájöttünk, hogy tennünk kell az ifjú géniuszokért. Azonban nem szerettünk volna üres CSR tevékenységet folytatni, hanem valami olyat kerestünk, ami a profilunkba vág és tényleg segítséget jelent nekik. Ezért fektetünk nagy hangsúlyt a gyerekek oktatására, s külön öröm számunkra, hogy a Micro Grant pályázat révén országosan is tenni tudunk a jó adottságú gyerekekért a különböző kreatív versenyek, képzések támogatásával. A második pályázatra már közel 100 beadvány érkezett, szerte az országból” – mondta Michael Zwecker, a LogMeIn User Assistance Directora, aki szerint munkájuk elismerése a díj.

A LogMeIn összesen 30 ezer dollárt osztott szét a második felhívásra beérkező magánalapítványok és civil szervezetek tehetséggondozási, oktatási vagy továbbképzési programja között. Az 5-6 ezer gyermeket megmozgató, rendhagyó versenyeket szervező Matematika Összeköt Egyesület 600 ezer forintot nyert a pályázaton. Ezt az összeget az önkéntesekből álló szervezet a programok finanszírozására fordítja.

„A Medve Szabadtéri Matekversenyeken és Medve Matektáborban a kicsik tehetséggondozása mellett a közösségépítés is célunk, hiszen szabadidős tevékenységekkel kötjük össze az oktatást. Ám mindemellett a tanári utánpótlást is fontosnak tartjuk. Több száz önkéntesünk munkáját segíti a LogMeIn idei pályázatán elnyert összeg, amelyet ezúton is köszönünk” – mondta Balogh Tamás László, az egyesület elnöke.

 

Szólj hozzá

LogMeIn