2015. jún 17.

Gyógyító hatású a speedfitness

írta: budapest24
Gyógyító hatású a speedfitness

Kevesen tudják, hogy a speedfitness nem csak fogyásra és erősítésre, hanem rehabilitációs célokra is használható. Bicskei Izabella edző állítja: ha elektromos izomstimulációs edzésen vesz részt valaki, az esetleges fájdalmát kezelni tudjuk és pár hét után sokszor már szinte csak az edzés miatt tér vissza a vendég.

unnamed3.jpg
Amikor a speedfitnessről hallunk, mindenkinek a fogyás vagy az erősítés jut az eszébe. Most lépjünk kicsit túl ezen, és nézzük meg a másik oldalt, ahol oly sokan gyógyultak meg és épültek fel ezzel a módszerrel. Az elektromos izomstimulációs edzés kifejezetten jótékony hatással bír a hátfájásra, kezdődő sérvre, szalagszakadás utáni térd rehabilitációra, nem utolsó sorban a vele született vagy szerzett rendellenességek kezelésére.

unnamed4.jpg
Bicskei Izabella speedfitness edző az elmúlt években számtalan rehabilitációs edzést tartott már sikerrel. Folyamatosan képzi magát a témában az egyetemi végzettségén túl, hogy jobban, precízebben, szakszerűbben tudja kezelni a vendégeit (testnevelő tanár-gyógytestnevelő, speedfitness edző, mint rehabilitációs, élsport, motivációs szakember, TRX suspensor trainer, triggerpoint roll trainer, valamint nemrég mobilizálás és speciális nyújtás területén bővítette ismereteit).

unnamed5.jpg

"A speedfitness segítségével egyidejűleg komplexen, mégis specifikusan lehet rehabilitálódva edzeni. Az impulzusok hatására akaratunktól függetlenül összehúzódnak izmaink, ami épp egy sérült, hiányos ideg-izom kapcsolat lényege. A speedfitness pont azt tudja teljesíteni, hogy amit kigondolunk, azt végre is tudjuk hajtani - például egy műtét után. Megfelelő gyakorlatanyaggal a hátfájás már nem lesz probléma, műtét után az izom hamarabb újra működőképes lesz, miközben az egyénnek edzésélménye van, mert mint mondtam, komplexen erősíti az izomrendszert. Gyógytornának is nevezhetjük, prevenciónak, de műtét után gyógyulásnak is" - mondta Izabella.

A speedfitness gyógyító hatását használja Papp János vándor-színész is, aki hatvanéves kora után kereste fel az edzőt azért, hogy plusz kilóitól megszabaduljon, de mint kiderült, térdfájdalmát is kellően tudták kezelni.

unnamed2_2.jpg
"Az izomstimuláció tehermentesíti az ízületeket, így János is könnyebben tudja végrehajtani az elvárt feladatokat. Élményt jelent számára a rehabilitáció, mert nem csak lokalizált az edzése, és ráadásul közben már rengeteget fogyott is. Kortól függetlenül, ha elektromos izomstimulációs edzésen vesz részt valaki és fáj valamije, sokszor pár hét után már szinte csak az edzés miatt jár vissza, nem gondolva arra, hogy nem is olyan rég még más bajokkal küszködött" - tette hozzá a speedfitness edző.

unnamed_88.jpg

 

Fotók: Idol Speedfitness

Szólj hozzá

sport egészség életmód TRX