2015. jún 17.

Csütörtökön startol A Mi Velencénk Fesztivál!

írta: budapest24
Csütörtökön startol A Mi Velencénk Fesztivál!

Interjú Csepregi Évával, a Neoton Família énekesnőjével

A Neoton Família idén tíz éve a hazai könnyűzenei élet meghatározó szereplője, s hogy a zenekar tagjai vitalitásukból mit sem vesztettek, arról júniusban meggyőződhet a közönség A Mi Velencénk Fesztiválon. Csepregi Éva, a Neoton Família énekesnője szerint Velence olyan, mint egy szép nő smink nélkül, s hogy mit gondol még Velencéről, a fesztiválozásról, valamint a magyar zenéről, az interjúnkból kiderül.

10426540_408967152614773_8573956033433096473_n_1.jpg

Mióta léptek fel fesztiválokon?

Először Madridban léptünk fel fesztiválon. Akkor nagy élmény és szokatlan látvány volt az a rengeteg ember, akik vándoroltak egyik színpadtól a másikig. A nyolcvanas években itthon csak néhány jótékonysági megmozdulás volt, ahol sok zenekar koncertezett egymás után, például az S.O.S. Gyermekfaluért.

 

Bizonyára rengeteg élményed kötődik a fesztiválokhoz. Ha ki kellene emelni egyet, melyik volna az?

A Neoton Família Sztárjai ebben az évben 10 éves. Sok fesztiválon jártunk ez idő alatt. A legemlékezetesebb talán a UNIC Fesztivál volt, ahol olyan sztárokkal léptünk fel, mint Kim Wild vagy Ric Ashley, Bonnie Tyler. De talán azért volt annyira emlékezetes, mert gyönyörű helyszínen, a Budai Várban volt, az Oroszlános udvarban.

 

Mit gondolsz, mi az oka annak, hogy a retró ekkora népszerűségnek örvend?

Hogy a retró mért divat, azt nem tudom, de a Neoton Família zenéjét szereti a magyar közönség, az kétségtelen. Ennek több oka is lehet, az egyik, hogy a dalok életérzéseket sugároznak, ami megindítja a szíveket. A másik, hogy a szövegek érdekesek, sok mindenről szólnak. Szerelem, mese, irodalom, történelem, minden, poposan elénekelve. A zene is változatos, mert az első részben rockos, majd lírai, és később diszkós a dalok sora. Megújult színpadképpel készültünk erre a nyárra. Minden koncertünkön ledfal, tervezett világítás, mátrix, animációk színesítik a koncertet.

 

Mit gondolsz arról a kezdeményezésről, hogy csupa magyar fellépővel töltenek meg egy fesztivált?

Örömteli, hogy csupa magyar előadó van a fesztiválon! A magyar zene sokféle, szinte minden korosztály megtalálja itt majd a kedvencét.

 

Mit jelent számodra Velence most és mit jelentett régen?

Illik Velencéhez ez a fesztiválkoncepció, hiszen nekem a Velencei tó igazi magyar üdülőhelynek számít. Még megvan a romantikája, nem akar másmilyen lenni, mint amilyen. Gyerekkoromban az iskolával táboroztunk itt néhányszor. Imádom, amikor a természet a maga szépségével vesz körül. Velence olyan, mint egy szép hölgy, smink nélkül. Mindenki csodálja a természetességét, emberközeli feelingjét.
11390160_436487869862701_5746476779957221143_n.jpg

A Mi Velencénk Fesztivál június 18-21. között várja a szórakozni vágyókat a Velencei Vízi Vár Strand területén.  Három színpad, az elmúlt évtizedek legnépszerűbb magyar előadói, sport és családi programok fogadják az érdeklődőket. Fellép többek között Ákos, Majka és Curtis, Radics Gigi, az Animal Cannibals, a Beatrice, a party sátorban pedig olyan nevek pörgetik a lemezeket, mint Sterbinszky, Newik vagy Bárány Attila. Hamisítatlan magyar zenei csemege, igazi retro életérzés és egész napos aktív kikapcsolódás várja a látogatókat. További információ és részletes program: www.mivelencenk.hu.

Facebook: https://www.facebook.com/mivelencenkfesztival?fref=ts

Honlap: http://www.mivelencenk.hu/

 

Szólj hozzá

fesztivál program mivelencenk.hu