2015. jún 28.

Védett személyek voltak Kubában a 4 for Dance tagjai

írta: budapest24
Védett személyek voltak Kubában a 4 for Dance tagjai

A kubai állam speciális bánásmódban részesítette a magyar táncegyüttes tagjait, akik Havannán és Santa Clarán léptek fel hatalmas sikerrel.

Az idén tíz éves jubileumát ünneplő 4 for Dance táncegyüttes rendszeresen turnézik külföldön, legutóbb Kubában jártak. A Magyar Külügyminisztérium közreműködésével a Havannai Magyar Nagykövetség meghívásának tettek eleget a Havannán és Santa Clarán adott két teltházas előadással, amelyeknek végén a közönség állva tapsolta meg őket. Az Illés Dániel, Enyedi Péter, Bárány Kristóf és Gál Sándor alkotta formáció tagjait ott tartózkodásuk alatt végig speciális bánásmódban részesítették.

tzpgod5nbwvhrendxtn-ei4wmcoyeh_6e5kytry0hky.jpg
"Az első két éjszakát egy havannai magánszálláson töltöttük, de mivel a kubai állam védett személyekként kezelt minket, a turné további napjaira egy négy csillagos szálloda kényelmét élvezhettük, természetesen a Magyar Nagykövetség közreműködésével és támogatásával. Minden nagykövetség hivatalos vendége különleges figyelmet és védettséget kap, különböző szabályoknak kell megfelelniük a vendéglátóknak is" - mondta Enyedi Péter, a 4 for Dance tagja, aki elárulta, hogy egy kis városnézésre is volt idejük.

ycybmmcdngn1sfljx9gcopx-tfaet7tooozoqvyz2wo.jpg
"Először voltunk Kubában és természetesen nagyon tetszett nekünk, hiszen fantasztikus ország. Nagyon sok helyen jártunk már, de Kuba hangulata, az emberek közvetlensége, a régi autók, a gyönyörű tengerpart és a salsa dinamikája nagyon elvarázsolt minket. Egy salsa bárban még a helyiek is megdicsérték tánctudásunkat, ahol egymást, saját táncainkra tanítva szórakoztunk és sajátítottuk el a kubai tánckultúra jellegzetességeit. Mindig nagyon jó élmény más kultúrákkal, táncokkal közelebbről is megismerkedni, még az is eszünkbe jutott, hogy egy új koreográfiánkba bele fogjuk csempészni a kubai salsa mozdulatait" - tette hozzá a táncos.

A kubai turné hatalmas sikerének köszönhetően a 4 for Dance tagjai jövőre meghívást kaptak jamaikai, dominikai, kajmán-szigeteki és egy újabb kubai körútra is.

Szólj hozzá

zene bulvár külföld program tánc 4 for Dance