2015. júl 02.

Eszenyi Enikő nyári üzenete - Tombol a nyár!

írta: budapest24
Eszenyi Enikő nyári üzenete - Tombol a nyár!

 

MÁR MOST KÉSZÜLJÖN AZ ŐSZRE!

Érdemes már most beírnia a naptárjába az őszi programjainkat, hiszen szeptemberben már két bemutatót is tartunk. Szeptember 6-án a Jó estét nyár, jó estét szerelmet mutatjuk be a Pestiben, de A testőrt és A kellékest is láthatja ebben a hónapban. A Vígben a Jóembert keresünk című előadással és a Popfesztivál 40-nel kezdődik az évad, majd 26-án mutatjuk be azÖssztáncot is. Szeptemberben ismét lesz Vígnap szeptember 14-én, Színházak éjszakájaszeptember 19-én, és Magyar Dráma Napja a Pestiben szeptember 20-án, de ott leszünk aPozsonyi Pikniken is szeptember 5-én.
434d40341e28cc58d4f065a8e2b86fd2.jpg

ÉNEKELJEN VELÜNK!

Szeretne ott lenni szeptember 6-án a Jó estét nyár, jó estét szerelem vagy október 31-én az Óz, a csodák csodája bemutatóján? A nyári hónapokban ismét játékra hívjuk! Ha van kedve velünk játszani, énekelje el (és vegye fel) a Túl a szivárványon (Over The Rainbow) vagy a Jó estét nyár, jó estét, szerelem című dalt. A felvételt/videót töltse fel egy videómegosztó portálra (youtube, wimeo, videa, stb.), és küldje el nekünk a felvétel linkjét az alábbi emailcímre:webmester@vigszinhaz.hu. A beküldési határidő 2015. augusztus 31.
A legjobb felvételt beküldő nézőinket bérlettel, színházjeggyel és más izgalmas ajándékokkal lepjük meg a nyílt napon, és meghívjuk őket a két előadás bemutatójára.
20150626borcsok-eniko3a.png
Fotó: Bielik István - Origo

ÚJ BEMUTATÓK A JÖVŐ ÉVADBAN

A jubileumi évadunkban 10 nagyszerű előadással készülünk: 4 bemutatót tartunk a Vígben, 4-et a Pestiben, és 2-t a Házi Színpadon. A Vígben az Össztánc és az Óz után az éppen 100 éve született kiváló amerikai drámaíró, Arthur Miller egyik leghíresebb darabját, a Salemi boszorkányokat mutatjuk be Istenítélet címmel. A Víg negyedik bemutatója tavasszal lesz: aFöldrengés Londonban egy mindannyiunkat érintő, fontos kérdésekkel foglalkozó új angol darab, amelyben három nővér történetét, szerelmét és összekuszálódott életét ismerjük meg, sok humorral, érzelemmel.

A Jó estét nyár, jó estét szerelem után a Pesti Színház második bemutatója a magyar irodalom egyik kiemelkedő és páratlan alkotójának, Nádas Péternek a Találkozás című gyönyörű drámája lesz Börcsök Enikővel és Király Dániellel a főszerepben. Majd egy fiatal zseninek, Friedrich Schillernek a Haramiák című szenvedélyes, lázadó darabját mutatjuk be a Pestiben. Az utolsó, negyedik bemutató Shakespeare remekműve, A velencei kalmár lesz Kern Andrással a főszerepben.

vignap-original-26019_2.jpg

 

DEMENCIA - MUNDRUCZÓ KORNÉL ELŐADÁSA A VÍGBEN

Mundruczó Kornél a fiatal filmes és színházrendező generáció élvonalának egyik legizgalmasabb, legegyedibb hangú alkotója. Filmjei és színházi előadásai révén komoly nemzetközi hírnévre és elismertségre tett szert. Társulatával, a Proton Színházzal számos európai színházban aratott zajos sikereket. A Demencia felkavaró és szókimondó előadás, amely Bordeaux, München, Drezda és Berlin után, most újra Magyarországon lesz látható, október 18-án és 19-én nálunk, a Vígszínházban. A darabot csak 18 éven felülieknek ajánljuk!

 
 

HALÁSZ JUDIT ÉS KERN ANDRÁS VÍGSZÍNHÁZ-DÍJAS

A Vígszínház-díjjal olyan művészeket jutalmazunk, akik kreatív alkotómunkájukkal, kiemelkedő művészi teljesítményükkel hozzájárultak a Vígszínház sikeréhez. Idén az évadzárón két fantasztikus kollégánkat Halász Juditot és Kern Andrást, valamint Dömölky Dániel fotóművészt és Szabó Ádám grafikust jutalmaztuk ezzel a díjjal.

 
 

HŰSÉGES TAGOK

Jó érzés olyan színházhoz tartozni, ahol annyi hűséges ember dolgozik, mint a Vígszínházban. Az évadzárón minden évben köszöntjük a több évtizede nálunk dolgozóhűséges tagokat, és az egész társulat nevében megköszönöm nekik, hogy annyi éve odaadóan és hűségesen szolgálják a Vígszínházat. 2015-ben 40 éve annak, hogy Hegedűs D. Géza hozzánk szegődött, Kern András 45 éve tagja a társulatnak, Halász Judit pedig - hihetetlen még leírni is - de 50 éve, azaz fél évszázada a Vígszínház színésznője! Isten éltesse őket sokáig, és köszönjük a hűséges munkájukat!

7fb68b6207002d86d4f065a8e2b86fd2.jpg

 
 

LUKÁCS SÁNDORÉ A ROBOZ-EMLÉKDÍJ

A Vígszínház egykori igazgatójának emlékére alapított díjat minden évben olyan színész, rendező, igazgató, tervező, vagy más művész kapja, aki a Vígszínház tagjaként kiemelkedő teljesítményével, kreatív munkájával emelte a Vígszínház művészi rangját, hírnevét és tekintélyét. 2015-ben a társulat által titkosan választott zsűri ezt a rangos díjat Lukács Sándornak ítélte oda.

BÖRCSÖK ENIKŐ ÉS HEGEDŰS D. GÉZA AJTAY ANDOR-EMLÉKDÍJAS

Ajtay Andor, a legendás színész még halála előtt rendelkezett arról, hogy vagyona egy részének kamataiból minden évad végén jutalmazzák meg a Vígszínház legkiemelkedőbb színvonalú borcsokhegedus1.pngés legművészibb teljesítményt nyújtó női és férfi színészét. 2015-ben Börcsök Enikőt és Hegedűs D. Gézát tüntettük ki ezzel a díjjal.
 
 
 lukacs.png

SÁBA KIRÁLYNŐJE - MARGITSZIGETI SZABADTÉRI SZÍNPAD

Szeretnék egy nagyon izgalmas előadást a figyelmébe ajánlani. Pénteken és vasárnap (július 3-án és 5-én) lesz a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Sába királynője című opera, ami egy beteljesületlen szerelemről mesél, és a varázslatos kelet világába röpíti nézőjét. A két színház együttműködésének köszönhetően a Vígszínház hírlevél olvasói most 30% kedvezménnyel válthatnak jegyet, ha online vásárláskor a kód helyére beírják a bnyf30 kódot. Éljenek ezzel a vissza nem térő lehetőséggel! Nézzék meg a Sába királynőjét pénteken vagy vasárnap!
 
 
 harkanyi.png

Nyáron se feledkezzen el rólunk, ezért figyelje honlapunkat és kövessen minket a Facebookonis. Készüljön velünk az őszre!
Ha a következő évadban is szeretne minket több darabban látni, most váltson bérletet a jubileumi évadunkra, és jöjjön el hozzánk minél többször jövőre is!
A nyári szünetben is vásárolhat jegyet és bérletet a 2015/2016-os évadra. A Vígszínház szervezése hétfőtől csütörtökig 14-től 18 óráig, pénteken pedig 14-től 17 óráig tart nyitva.


Szép nyarat kívánok és pihenjen sokat!

Szeretettel,

 vignap-original-26019_2.jpg

ujbemutatok1516.png

Szólj hozzá

fesztivál prog Vígszínház