2015. júl 08.

Mesés világba csöppentek az István a király főszereplői

írta: budapest24
Mesés világba csöppentek az István a király főszereplői

Régi ismerősök, kollégák és jó barátok. A közös pont az életükben jelenleg az augusztus 18-19.-én a budapesti Királydombon bemutatásra kerülő István a király című rockopera, melynek főszereplői többek között Varga Miklós és Keresztes Ildikó lesz.

_csg9773.JPG

Mivel mindkét szerző, Szörényi Levente és Bródy János is a hetvenedik születésnapját ünnepelte és ünnepli a 2015-2016 évadban, ezért királydombi előadás, és az azt követő országos turné tisztelgés a szerzők előtt!

„Az elején még csak énekeltem István szerepet, később pedig el is játszhattam – kezdi Varga Miklós – nagyon szeretem ezt a darabot és örömömre szolgál, hogy a címszerepet játszhatom idén augusztusban a Királydombon is.”

Keresztes Ildikó korábban Koppány egyik lányát alakította, idén pedig már István anyja, Sarolt szerepében lép színpadra.

_csg9741.JPG

„Furcsa lesz nekem Miki anyját játszanom, de imádom a darabot így szívesen énekelem bármelyik szerepét. – mosolyog Ildikó.

A két színművész a próbák előtti napokat fellépésekkel töltötték, így jutottak el Egerszalókra is, ahol a Mesés Shiraz Hotelben a fellépés mellett jutott egy kis idejük a pihenésre is.

„Igaz csak egy napot tudtunk eltölteni ebben a mesés szállodában, korábban érkeztünk és az esti fellépés előtt a gyönyörű időben jól esett egy kicsit feltöltődni. A beach hangulat és a medence parti arab világot idéző hencsergők azonnal megragadtak. Elfogott a „fél életemet ezért a pillanatért”- érzés – nevet Ildikó. – nem tudtunk ellenállni a medence hívogató szavának és nagyot csobbantunk Miklóssal a habokban. 

_csg9690.JPG

Varga Miklós igazi Shiraz fanként tért vissza a szállodába. Korábban a feleségével járt ott, de azóta rengeteg új dolgot fedezett fel Egerszalókon.

„Azon túl, hogy felépült egy új wellness világ és egy csodás kültéri beach még azt is megtudtam, hogy itt mindenki szereti az István a királyt – nevet Miki – így természetesen királyi kényeztetésben volt részem. Ildikó megtanított a shisházásra, azaz, hogyan kell vízipipázni. Sokszor kacérkodtam a gondolattal, hogy ki kellene próbálnom, de eddig nem mertem. Ildi megmutatta, hogyan kell helyesen használnom és bevallom egy rövid gyakorlás után mestere lettem – mondja büszkén az énekes.

Varga Miklós érdeklődően vette át egy marokkói felszolgáló szerepét is és megtanulta a mentatea méterről kiöntés technikáját, mindezt baleset nélkül, a nap végére pedig már a hammam béli iszapkezelést is mesteri szintre fejlesztette.

„Tudtam, ha nem figyelek oda, akkor akár le is forrázhattam volna a kezemet. – meséli – a marokkói mentatea azon túl, hogy nagyon finom iszonyú forró is. A nejemmel korábban Marokkóban is megkóstoltuk és annyira jól esett ezt az ízt újra érezni.”

_csg9549.JPG

Az elfoglalt művészek nagyon szerettek volna néhány mesés napot pihenéssel tölteni, viszont július elejétől már kemény munkába kell állniuk, ugyanis indulnak a Novák Péter által rendezett darab próbái.

„Mikivel vidáman telt a napunk, és remélem a próbák is így fognak telni – veszi át a szót Ildikó, aki egész nap fiamnak szólította színész társát utalva ezzel Sarolt szerepére – annyit nevettünk Egerszalókon, és olyan régi emlékeket elevenítettünk fel, amiket már régen elfelejtettem.”

Szólj hozzá

bulvár fesztivál program Keresztes Ildikó István a király Varga Miklós