2015. júl 10.

Készítsd fel a lábaid a nyárra mindössze öt nap alatt

írta: budapest24
Készítsd fel a lábaid a nyárra mindössze öt nap alatt

A Hansaplast útmutatójával néhány nap alatt tökéletesen felkészítheted a lábaid a melegebb évszakra

Végre hordhatunk szandált, és meztelen lábra is felhúzhatjuk a cipőt – hiszen itt a nyár! A nehéz cipőkben és vastag zokniban eltöltött hosszú tél után a lábak gyakran kiszáradnak, és csúnya bőrkeményedés alakul ki rajtuk. Ilyenkor speciális ápolásra van szükségük ahhoz, hogy a nyarat csodálatos, ápolt bőrrel kezdhessük. A Hansaplast, a lábápolás szakértője, most elárulja, miként teheted vonzóvá lábaidat mindössze 5 nap alatt. 

hp-int_get-your-feet-ready_00header.jpg

1. nap: Kezdd az intenzív ápolást lábfürdővel és lábkrémmel

A lábfürdő tökéletes megoldás a lábak számára szükséges intenzív ápoláshoz. A maximum 36°C-os vízben eltöltött 10-15 perc tökéletesen felkészíti a lábakat az azt követő ápolásra. Tetszés szerint tehetsz tápláló mandula- vagy olívaolajat is a vízbe. A tényleges lábápolás a lábfürdő után következik – a radírozás a tökéletes megoldás a túlzott bőrkeményedés egyszerű eltávolításához. Ezután kényeztesd lábaid tápláló lábkrémmel: egyszerűen csak vigyél fel egy vastag krémréteget, vegyél fel egy zoknit, és pattanj az ágyba – reggelre a lábaid olyan puhák lesznek, mint a baba bőre! 

hp-int_get-your-feet-ready_01.jpg

2-5. nap: Használj krémet minden nap – csodát művel! 

Az urea tartalmú lábkrémek napi szintű használata rendkívül fontos a csodálatos lábakért. Dr. Maike Kuhlmann, a Hansaplast kutatás-fejlesztési szakértője elmagyarázza miért: „Az ápolt lábon a bőr nemcsak puhább és szebb, hanem jobban ellenáll a dörzsölődésnek, a nyomásnak és a lábgomba kialakulásának is.” A szakértő javaslata: „Az az ideális, ha reggel tusolás után hidratáló, gyorsan beszívódó krémet használunk. Éjszakára, lefekvés előtt bemasszírozva, intenzívebb hatású krémet is alkalmazhatunk, például a 20% urea hatóanyagot tartalmazó Hansaplast Intensive Help Bőrkeményedés elleni krémet. A bőr már négy nap után észrevehetően puhább és simább lesz. Ha folyamatosan gyönyörű lábat szeretnénk, akkor napi szokássá kell tennünk a krém használatát.”

3. nap: Intenzív kezelés a tyúkszemek ellen 

Már olyan bőrkeményedés vagy tyúkszem alakult ki, amelyet nem lehet bőrradírozással és lábápolással eltüntetni? Ilyen esetben speciális kezelésre van szükség. A szalicilsavat tartalmazó, tökéletesen illeszkedő Tyúkszemtapaszt közvetlenül az érintett területre kell helyezni, ami 2-4 nap alatt megpuhítja a vastag, megkeményedett bőrt, és így könnyen eltávolítható. 

hp-int_get-your-feet-ready_02.jpg

4. nap: Nyáron pedikűrre is szükség van

A tökéletesen vonzó lábakhoz már csak egy dologra van szükség: csodálatos körmökre. Először is, vágd le a körmeid. Fontos, hogy ne vágd le tövig, mert emiatt a köröm benőhet. Dr. Kuhlmann elmagyarázza: ”A köröm formájának a körömágy természetes formáját kell követnie, a végét pedig simára kell reszelni.” Ha nem egyenletes a felszíne, akkor azt speciális reszelővel lehet simára polírozni, a körömágybőrt pedig finoman vissza lehet tolni. Ezután már készen áll a köröm a lakkozásra. Ideális esetben először egy alapréteget viszünk fel, amely kisimítja a felületet, és megakadályozza, hogy a köröm elszíneződjön. Ezután lakkozd ki a körmeid a választott színnel. Annak érdekében, hogy ne kenődjön el a festék, használj lábujjelválasztó szivacsot, és hagyj elég időt a lakk megszáradásához. 

hp-int_get-your-feet-ready_03.jpg

5. nap: Most már készen állnak a lábak a nyári szandálok, valamint a balerina és a nyitott cipők viselésére

Ötnapos intenzív ápolás után a lábak készen állnak a nyárra. Annak érdekében, hogy a vízhólyagok ne rontsák el az örömünket, Dr. Maike Kuhlmann azt javasolja, mindig legyen nálunk néhány vízhólyagtapasz. A szakértő tudja: „Az új Hansaplast Vízhólyagtapasz a felhelyezés pillanatától védi a bőrt, 48 óráig a helyén marad, és rendkívül rugalmas.” Most már nyugodtan jöhet a nyár is!

hp-int_get-your-feet-ready_04.jpg

További információkért látogass ide!hp-int_get-your-feet-ready_06.jpg

Szólj hozzá

életmód Hansaplast