2015. júl 10.

Pusztító vihar, a mai nap végére akár 3000 kárbejelentés is várható a Groupama Biztosítónál

írta: budapest24
Pusztító vihar, a mai nap végére akár 3000 kárbejelentés is várható a Groupama Biztosítónál

A Groupama Biztosítóhoz a tegnapi vihar miatt csütörtökön 12-óráig 1421 lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett. A legtöbb bejelentést Budapestről (644) és Pest megyéből (308)   jelentették az ügyfelek. A biztosítótársaság mindent megtesz a mielőbbi kárrendezés érdekében.

a-vihar-173781.jpg

A második legtöbb lakásbiztosítási szerződést kezelő biztosítótársaságnál a kárbejelentések száma a szerdai pusztító vihar következtében meghaladja az 1400 darabot, melynek kárösszege közel 270 millió forint. A Groupama Biztosító tapasztalatai szerint ilyen mértékű természeti esemény után még további jelentős számú kárbejelentés várható, a bejelentett károk száma a nap végére a duplájára is nőhet, és a további napokban is várhatóak bejelentések. A szerdai pusztító, az egész országot érintő vihar miatt összességében  valószínűleg 10 ezer feletti  kárbejelentés érkezik a Groupama Biztosítóhoz. 

„Kiemelkedően sok bejelentés érkezett a vihar, felhőszakadás, jégverés kapcsán, nagyon gyakoriak  a fakidőlések miatti károk. Rengeteg fa dőlt házakra, autókra, ez is jelzi, hogy a tegnapi vihar jóval erősebb volt a szokásosnál. Nem teljesen szokatlan az ilyen természeti esemény, de szerencsére ritkán találkozunk ilyen erősségű viharral” – mondta el  Halmos Gyula, a Szolgáltatási Centrum vezetője.

211.jpg

A bejelentett károkat gyorsított ütemben, gyakran már a helyszíni szemlét követő napon kifizeti a biztosítótársaság, nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelőleget fizet a társaság. A kisebb összegű vagyonkárokban lehetséges a telefonos kárrendezés.  

Amennyiben szemlézés szükséges, akkor is gyorsított ütemben végezhető a károk kifizetése. A Groupama Biztosító kárszakértői mobil eszközzel dolgoznak. Ezzel az online ügyintézést lehetővé tévő eszközzel a kárszakértők azonnal el tudják végezni a vagyonkárok felvételét, és amennyiben nincs szükség további ügyintézésre, le is tudják zárni a károkat.

Ez praktikusan azt jelenti, hogy a Groupama Biztosító kárszakértő kollégái sok esetben a mobil eszközzel a kár kifizetését is azonnal, már a kárfelvétel helyszínéről tudják indítani!

A legfontosabb, hogy a károsult mielőbb tegye meg a kárbejelentést! A Groupama Biztosító több csatornán, telefonon, faxon és online is fogadja a kárbejelentéseket. A +36 1 467 3500 számon hívható TeleCentere ma hosszított üzemidőben dolgozik, 18 óráig várja  a hívásokat, az automatikus telefonos kárbejelentés pedig este 8-ig is elérhető. Faxon (+36 1 4899 102), és online, a www.groupamadirekt.hu címen természetesen a nap 24 órájában tehetik meg az ügyfelek  a kárbejelentéseket.

eso.jpg

Annak érdekében, hogy meglévő károk mértékének további növekedését megakályozzuk, a káreset helyszíne megváltoztatható, a tetőre, kerítésre, gépjárműre dőlt fák, stb. elmozdíthatók, a beázás elkerülése érdekében ideiglenes fedés, fóliázás alkalmazható. Fontos, hogy a maradványokat ne semmisítsük meg a kárszakértő által végzett helyszíni szemléig! Segítség lehet, ha fotó készül az eredeti állapotról, a károsodott és a károkozó vagyontárgy állapotának dokumentálása céljából. 

A helyreállítás is megkezdhető, de fontos szempont, hogy az esemény rekonstruálható legyen, a cserélt részeket, maradványokat a kárszakértőnek be tudjuk mutatni. Ha kivitelező (pl. tetőfedő, köműves) állít helyre, fontos, hogy tételes és részletes elszámolásra kerüljön sor. Sokat segít,ha a kárról és a helyreállításról fotók készülnek, és azt a kárszakértőnek bemutatják. 

Groupama Biztosító Zrt.

A Groupama Biztosító közel 1,3 millió ügyfelével, teljes körű biztosítási kínálatával a hazai biztosítási piac egyik legjelentősebb szereplője. 140 fiókján és 2500 fős üzletkötői hálózatán kívül online, a GroupamaDirekten, az OTP Bank 400 fiókjában, valamint 450 alkuszpartnerén keresztül teszi elérhetővé szolgáltatásait. A biztosítótársaság befektetési tevékenységét „Az Év Biztosítója 2014” címmel díjazta a MoneyMoon. A társaság neve 2015. július 1-jétől Groupama Biztosító.

Szólj hozzá