2015. júl 15.

A szemlézett károk többségénél indította is a kifizetéseket a Groupama Biztosító

írta: budapest24
A szemlézett károk többségénél indította is a kifizetéseket a Groupama Biztosító

Hétvégén is folytatta a károk felmérését a Groupama Biztosító a múlt hét szerdai vihar okozta károk mielőbbi rendezése érdekében. A több mint 1000 szemlézett kár nagy részét már le is zárta a társaság, és indította a kárösszegek kifizetését. A második legtöbb lakásbiztosítási szerződést kezelő biztosítóhoz ezidáig közel 5000 kárbejelentés érkezett, melynek becsült kárértéke hozzávetőlegesen 725 millió forint.

vihar1-1440x564_c.jpg

A Groupama Biztosítóhoz a múlt hét szerdai vihar kapcsán ezidáig 4953 bejelentés érkezett, a károk becsült összege hozzávetőlegesen 725 millió forint. A társasághoz jelentős többségben a viharos erejű szél okozta károk miatt érkeztek a bejelentések: elsősorban tető sérülések, vihar által leszakított, lesodort tárgyak miatt. Hasonlóan sok bejelentés érkezett az ügyfelektől épületekben, kerítésekben, építményekben és gépjárművekben okozott károk, kidőlt fák okozta káresetek miatt is. Érdekesség, hogy a biztosító kárszakértőinek tapasztalatai szerint a szokásosnál jóval vastagabb, tökéletesen egészséges fák, ágak dőltek ki, törtek le ebben a viharban, ez is azt mutatja hogy a múlt heti viharban − különösen Budapesten és Pest megyében − rendkívüli volt a szél erőssége.

A kárbejelentések alapján a leginkább sújtott területek: Budapest és Pest megye, valamint Fejér, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Veszprém megyék.

A Groupama Biztosító kárszakértői a hétvégén is folytatták  a károk felmérését. Az eddig bejelentett károkból több mint 1000 kárt szemlézéztek a biztosító szakemberei, és közel 900 esetben már a károk kifizetését el is indította a társaság.

A Groupama Biztosító a bejelentett károkat továbbra is gyorsított ütemben, gyakran már a helyszíni szemlét követő napon kifizeti, nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelőleget fizet. A kisebb összegű vagyonkárokban lehetséges a telefonos kárrendezés.  

211_1.jpg

A Groupama Biztosító a károk bejelentéseit változatlanul több csatornán - telefonon, faxon, online – várja:

Szólj hozzá

program Groupama Biztosító