2015. sze 02.

Itt a 24. Budavári Borfesztivál - Magyarország ízei

írta: budapest24
Itt a 24. Budavári Borfesztivál - Magyarország ízei

Borúra derű, derűre bor!

A Budavári Borfesztiválon kiállító több mint 200 borászat az ország összes termőhelyét, és szinte összes szőlőfajtánkat lefedi. Ebben a sokszor zavarba ejtően sokszínű kínálatban szeretnénk támpontokat adni. A magyar borkultúrára leginkább jellemző szőlőfajták és bor márkák kiválogatásával és ajánlásával elsősorban a hazánk borkultúráját kevésbé ismerő külföldi látogatóknak nyújtunk iránymutatást. Célunk, hogy minél több hungaricum szőlőfajtából készített bort és egyéb magyar borkülönlegességet tudjanak megkóstolni vendégeink a fesztivál ideje alatt.

11173315_1065657983479602_4901996025474570463_n.jpg

Mi a titka a Tokaji Aszú boroknak? Mitől Bikavér a szekszárdi és egri borvidékeinken készített vörös házasítás? Egy szőlőfajtából hány féle bort és stílust lehet készíteni? Mitől illatos a Cserszegi Fűszeres vagy az Irsai Olivér? Mi a különbség egy könnyű és egy testes Furmint között? Hogyan készül a nagy nyári kedvenc, a rozé? Ilyen kérdésekre adunk választ a Borfesztivál világ különböző pontjairól érkező látogatóinak, hogy minél szélesebb körű információkat szerezzenek hazánk borairól és kiemelkedő termelőiről.

A teljesség igényével fellépni még a Borfesztivál tágas keretei között sem tudunk, ezért minőségi válogatást alkalmazunk azáltal, hogy kóstolási útvonalunkon az előző évek VinAgora éremmel díjazott borait mutatjuk be. A VinAgora Nemzetközi Borverseny Közép-Európa egyetlen olyan nemzetközi megmérettetése, melynek működését és eredményeit több nemzetközi szőlészeti-borászati szervezet (VinoFed, OIV, UIOE) felügyeli és hitelesíti.
Ismerd meg minél jobban a magyar borok egyediségét és tudj meg minél többet borkultúránk értékeiről, sajátosságairól!

Fedezd fel „Magyarország ízeit” szőlő és borfajtáinkon keresztül kialakított tematikus kóstoló útvonalunkon vezetve!
11223964_1062466217132112_6216497094739165214_n.jpg

Csak úgy, mint a többi nagy fesztiválon, a Budavári Borfesztiválon is egyre inkább előtérbe kerül a gasztronómia. A kilátogató közönség egyre nagyobb figyelmet fordít a választékra, az újdonságokra, valamint a helyben készült friss ételekre. Ezt szem előtt tartva válogatjuk össze a gasztronómiai kiállítóinkat és állítjuk össze a Borfesztivál kínálatát.

A Budavári Borfesztiválon szeptember 9-13. között idén megújuló gasztronómia fogadja a látogatókat, a vendégek öt napon át engedhetnek a kiváló ételek és borok csábításának.

ÚJDONSÁG! Gasztro sétány

A Gasztro sétány street food újdonságokat vonultat fel a régi Villányi korzó helyén. A kiállító vendéglátók mellett kellemes kerti hangulat várja az odalátogató közönséget.
Újdonságként a Montenegrói Gurman frissen készült grill ételeivel mutatkozik be. Ezen felül a sétány kínálatából egy pár: füstölt bébicsirke, glutén- és tojásmentes Hal & Chips, a folyamatosan megújuló KOLBice és friss bagelek a Bakker jóvoltából.

Természetesen a fesztivál egész területén, a régi megszokott helyeken felbukkannak a jól bevált, régi partnerek is.
terkep2015_standszamos_1200_843.jpg

Az Országkonyha a magyar fesztiválételek széles választékával várja a látogatókat. Kínálatába emeli a magyar konyha egyik tájjellegű, kimondottan laktató ételét, a kanizsai dödöllét. A Gerbeaud és a „A Szarvasgomba Világa” tovább színesíti az Oroszlános udvar gasztronómiai kínálatát. A Csülök Bár, a Savoyai terasz árkádjai alatt csülkös pacallal, füstölt-főtt csülökkel csábítja az éhes vendégeket, idén újdonságként aNemzeti Galéria Sajtterasza pármai sonkás foccacia-t kínál rukkolával a látogatóknak. Frissen, kemencében sütött magyaros ételekkel, extra feltétekkel készül a Keleti felvezetőnél a Szittya Pita Kemencés Kenyérlángosozó és Kemencés Szittya Buci. Idén sem hiányozhatnak a kínálatból a kézműves sajtok, a „Nemzetek Sajtversenye” standjánál amerikai sajtkülönlegességeket is megízlelhet a közönség, közvetlenül a verseny szervezője, a SZEGA Market standja mellett. A Tokaji udvarban aMolnár’s kürtőskalácsnál a legnépszerűbb ízeket kóstolhatják meg a vendégek, a Bolka pedig számos új ízélményt okozó édes meglepetéssel készül. Hagyományos, kézzel húzott házi rétesek színes palettájáról válogathatnak a Rétesházban a Balatoni udvarra látogató vendégek.

Az extra energiára vágyó vendégek kipróbálhatják a Pellini Caffékávéspecialitásait is, valamint az utóbbi évekből már jól ismert Caffé Riccikiváló minőségű termékeit.

budavari_borfesztival_1.jpg

BELÉPŐJEGY 

Napijegy

A jegy tartalmaz 1 kristály kóstolópoharat, 1 pohártartó szütyőt, ingyenes belépést a Budapesti Történeti Múzeum állandó kiállításaira és a rendezvény 1 napjára szabad ki-/bejárásra jogosító karszalagot.

 szeptember 9., szerda: 14:00 - 24:00
szeptember 10., csütörtök: 14:00 - 24:00
szeptember 11., péntek: 14:00 - 24:00
szeptember 12., szombat: 12:00 - 24:00
szeptember 13., vasárnap: 12:00 - 22:00

JEGYEK ELŐVÉTELBEN szeptember 4-ig:
napijegy: 2.400 Ft
5 napos bérlet: 5.500 Ft
http://www.aborfesztival.hu/jegyvasarlas_4

TOVÁBBI RÉSZLETEK:
www.aborfesztival.hu

 borfesztival_2.jpg

Szólj hozzá

fesztivál program bor Budavári Borfesztivál