2015. sze 13.

Teltházas volt a 16. OSG

írta: budapest24
Teltházas volt a 16. OSG

Tíz ország sportolói versenyeztek a fesztiválon

Idén is bevállalós sportolók és szókimondó rapperek mutatták meg magukat a 16. Offline Sport Games-en. Az extrém sport és hiphop ünnepen több tízezren lazultak, miközben az inline korcsolya, a BMX Park, a skateboard, a beatbox és a break legjobbjai versenyeztek. A hangulatot olyan rap nagyágyúk fokozták mint DENIZ, az AKKEZDET PHIAI, a Hősök és az Amerikából érkező ONYX.

alex_coleborn_bmx.jpg

 

Összesen 10 ország közel 100 meghívott sportolója versenyzett a 16. alkalommal megrendezett OSG fesztiválon. A gördeszkások közül nem kis meglepetést okozott a 16 éves francia fiú, Robin Bolian, aki hibátlan teljesítményével kiérdemelte az első helyet. A BMX Park és Best Trick kategóriákban elsöprő győzelmet aratott a világ szinten ismert angol versenyző, Alex Coleborn. Szintén Angliából érkezett az inline korcsolya bajnoka, Joe Atkinson, így minden aranyérem nemzetközi sportolók nyakába került. Az izgalmas versenyek mellett látványos Freestyle Motocross és Street Workout bemutatók szórakoztatták a fesztiválozókat.

„A korábbi napok kedvezőtlen időjárása keményen próbára tette a csapatot, hogy kapunyitásra versenyzésre alkalmas legyen a terep. Végül reggel tízre minden készen állt, és a sportolóktól is azt a visszajelzést kaptuk, hogy szuperek voltak a pályák” – kezdte Sárvári Zoltán, az OSG főszervezője. „Minden munkát megért az, hogy láttuk együtt tombolni a több tízezres tömeget. Ismét bebizonyították, hogy ők egy összetartó közösség, és nekik valóban ez az a nap, amire egész évben várnak.”

robin_bolian_skateboard.jpg

A dübörgő ritmusok nemcsak az extrém sportolóknak adták meg a szükséges adrenalin löketet, de a beatbox, a freestyle és a break műfajok legütősebb arcai is száz százalékon pörögtek. A decibelektől lüktető színpadok előtt álló közönség egy emberként diktálta az ütemet az újonnan bemutatkozó és a már jól ismert versenyzők elképesztő produkcióihoz. A fesztiválról a legnagyobb hazai rapperek sem hiányozhattak, így többek között a Hősök, Deniz, az AKKEZDET PHIAI, DSP, Barbárfivérek váltották egymást a színpadokon, az estét pedig az amerikai hardcore hiphopot képviselő ONYX zárta.  

 

Szólj hozzá

fesztivál program OSG OSG 16