2015. sze 29.

Bonhomme – Hall harcot hoz a Las Vegas-i Red Bull Air Race döntő

írta: budapest24
Bonhomme – Hall harcot hoz a Las Vegas-i Red Bull Air Race döntő

Továbbra sem dőlt el a világbajnoki cím sorsa

Paul Bonhomme győzött a texasi hőségben: a brit idei negyedik győzelmét szerezte meg a hétvégi Red Bull Air Race futamon. A címvédő egy újabb lépéssel közelebb került a világbajnoki aranyhoz Fort Worth-ben, ám nem nyugodhat meg teljesen, hiszen ha vetélytársa, az ausztrál Matt Hall nyeri a Las Vegas-i döntőt, akkor Bonhomme valószínűleg elbúcsúzhat a végső győzelemtől.
besenyei.jpg

Hétvégén a texasi Forth Worth-be látogatott a világ leggyorsabb motorsportjának mezőnye, a repülőgépek helyenként 340 kilométeres sebességgel húztak el a Texas Motor Speedway felett. A NASCAR pályán összegyűlt több mint 30 ezer néző hiába drukkolt a két amerikai pilótának: Michael Goulian a kilencedik, míg Kirby Chambliss a tizenegyedik helyen végzett. Besenyei Péternek szintén nem volt jó napja: a sorozat keresztapja 12. lett az utolsó előtti futamon.

matt_hall.jpg

Paul Bonhomme folytatta diadalmenetét: a kétszeres világbajnok akkor repülte meg a legjobb időt, amikor kellett, a döntőben. Az 55.285-ös eredményt senki sem tudta felülmúlni, így a címvédő begyűjtötte pályafutása 19. győzelmét. Igaz, bravúros teljesítményével Bonhomme az idei Red Bull Air Race szezon legsikeresebb versenyzője, a világbajnoki cím sorsa még nyitott, hiszen Hall továbbra is a brit sarkában van. Bonhomme 67 ponttal vezeti a tabellát, míg Hall 59 ponttal áll a második helyen, így Las Vegasra, az utolsó futamra marad a mindent eldöntő küzdelem.
bonhomme.jpg

„Nagyon keményen dolgoztunk, hogy megszerezzük ezt a győzelmet” – mondta a futam után Bonhomme. Hall állítja, hogy nem adja fel világbajnoki álmait. „Egész évben stabil versenyzést hoztunk és addig üldözzük őt, amíg tudjuk” – utalt riválisára az ausztrál. Texasban a japán Joshi Muroja szerezte meg a harmadik helyet, a cseh Martin Sonka pedig negyedik lett, és így két pontra megközelítette a bajnokságban harmadik helyen álló Hannes Arch-ot.  

Végeredmény Texasban: 1. Paul Bonhomme (GBR), 2. Matt Hall (AUS), 3. Yoshihide Muroya (JPN) , 4. Martin Sonka (CZE), 5. Matthias Dolderer (GER), 6. Nigel Lamb (GBR), 7. Nicolas Ivanoff (FRA), 8. Pete McLeod (CAN), 9. Michael Goulian (USA), 10. Hannes Arch (AUT), 11. Kirby Chambliss (USA), 12. Peter Besenyei (HUN), 13. Juan Velarde (ESP), 14. Francois Le Vot (FRA)

bonhomme_2.jpg

A világbajnokság állása: 1. Bonhomme 67 pont, 2. Hall 59, 3. Arch 30, 4. Sonka 28, 5. Lamb 20, 6. McLeod 19, 7. Dolderer 19, 8. Muroya 18, 9. Ivanoff 13, 10. Goulian 10, 11. Chamblis 9, 12. Besenyei 8, Velarde 0, Le Vot 0.

 

Szólj hozzá

red bull Red Bull Air Race Bonhomme Matt Hall