2015. okt 10.

Rúzsa Magdi: „Rettegek, de izgatottan várom az új küldetést”

írta: budapest24
Rúzsa Magdi: „Rettegek, de izgatottan várom az új küldetést”

Rúzsa Magdi már javában készül februári arénabeli koncertjére, de hamarosan, egy rövid időre kifutóra cseréli a színpadot: az énekesnő novemberben a hetedik Marie Claire Fashion Days zártkörű estjén a Zigi lenyűgöző kollekciójában tündököl majd a Várkert Bazárban.

mcfd_rm_zigi_8.jpg

„Őszintén szólva kicsit félek, soha életemben nem álltam még kifutón. Énekesnő vagyok, a modellkedés teljesen új terep számomra. Fogalmam sincs, hogy működik, nem tartom magam modelltípusnak, hiszen nagyon karakteres arcom van. Épp ezért kettős érzések kavarognak bennem: egyrészt izgulok, másrészt nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Zigit képviselhetem az ország legrangosabb divateseményén. Azért titkon bízom a tervezőmben, hogy ellát néhány hasznos tanáccsal, és nem fogok csetleni-botlani a kifutón” – bizakodik Magdi, aki mindig nagyon izgatott, ha új megmérettetés előtt áll.

„Voltam már olyan szerepben, amikor nem énekesnőként álltam színpadra, ilyenkor mindig úgy érzem, hogy kiesek a komfortzónámból, és görcsösen szeretnék jól teljesíteni. Szükségem van a rutin érzésére, olyankor érzem magam biztonságban. Nemrég a Herendi porcelánnak volt egy kiállítása, amelyet én nyitottam meg. Mondanom sem kell, hogy előtte napokig tűkön ültem, hiszen merőben eltérő volt attól, amit megszoktam. Más megtanulni otthon a dalszövegeket, próbálni, majd kiállni a színpadra és énekelni, és más egy darab papírról beszélni. Remegett kezem-lábam a nagy esemény előtt. Az pedig, hogy a Marie Claire Fashion Daysen nem magamat, hanem Oláh Zsigmondot, a Zigi tervezőjét fogom képviselni az általa készített ruhakölteményben, még nehezebb küldetés. Fontos, hogy mennyire engedem azt, hogy a saját személyiségem is érvényesüljön abban a néhány másodpercben, amíg végigvonulok a kifutón. Mindenképpen nagy alázat és óvatosság kell, hiszen másért felelek. Ugyanakkor Zsigmonddal már jól ismerjük egymást, biztos, hogy megengedi, hogy egy kicsit magdis legyek ebben az új szerepben” – mondja nevetve a népszerű énekesnő.

mcfd_rm_zigi_4.jpg

„Mindenképpen furcsa érzés lesz szupersztárok között kifutóra állni, de nagyon várom november 13-át. Egyébként imádom a modelleket, nagyon tisztelem a munkájukat, hiszen 50 fokban télikabátban pózolni nem egyszerű, maximum annak tűnik. Nem könnyű egyszerre figyelni a kiállásra, a mosolyra, rendkívüli adottság jól játszani az arccal, a gesztusokkal, a testtel úgy, hogy az egy címlapon például megfelelően mutasson. Na és nem mindenkinek van ennyi csodaszép ruhája és cipője, ezért kicsit irigylem is őket” – mosolyog Magdi.

Oláh Zsigmondra a Marie Claire Fashion Days  VIP-estjén most először mutatkozik be elegáns összeállításaival. A Zigi 2016-os tavaszi–nyári kollekcióját naturalisztikus, légies szemlélet hatja át, ami mind anyaghasználatban, mind a szabásvonalakban visszaköszön.

„Ami a bemutatásra kerülő kollekció színeit illeti, naturális színcsoportot választottunk,  dominál a drapp, a khaki, a világosbarna, a bézs és egy sötétkék bársony indamintázat. Mindezt pedig a rubinvörös kelti életre. A márkát jellemző nőies, klasszikus stílust megtartottuk, de arra gondoltunk, hogy ha már nyár, akkor csempésszünk egy kis lezserséget is a kollekcióba. Így az erős, elegáns vonalat ötvöztük a szabadság érzésével. A kollekció darabjai geometrikus elemeket és aszimmetrikus szabást hordoznak, kiegészítve ezt egy a síkból kitérő drapériajátékkal. Az anyagok szabad mozgása finom részleteket láttat viselőjéből, ezzel sejtelmes hatást tudunk elérni. Az eVe by Eva Remenyi ékszermárka letisztult formavilága mutatkozik meg a kiegészítőkön, arányaiban nagyléptékű, elrugaszkodott darabokkal” – mutatja be a kollekciót Oláh Zsigmond tervező.

„Magdi nagyon szereti a nagyvilági, látványos, nagyon nőies darabokat, ugyanakkor bohém is. Szereti a szépet, fiatal, üde jelenség, semmiképp sem szeretnék dívát kreálni belőle. Annyit elárulhatok, hogy nagyon illik rá a darab, amit választottunk, de hogy milyen fazonba és színekbe bújtatjuk, az kiderül november 13-án, a Marie Claire Fashion Days VIP-estjén” – teszi hozzá a Zigi dizájnere.

mcfd_rm_zigi.jpg

A hetedik Marie Claire Fashion Daysen Rúzsa Magdin és Oláh Zsigmondon kívül számos neves tervező és sztár kifutóra lép majd, hogy bemutassák a 2016-os tavaszi–nyári kollekciókat.

Marie Claire Fashion Days, november 13–15., Várkert Bazár

Szólj hozzá

divat Marie Claire Fashion Days Zigi