2015. okt 12.

Ismerkedjünk meg a Brit Floyd tagjaival

írta: budapest24
Ismerkedjünk meg a Brit Floyd tagjaival

Alig több mint 4 hét van már csak hátra és Budapestre érkezik a világ legismertebb és a fanatikus rajongók által is méltányolt Pink Floyd tribute zenekar, a Brit Floyd. A kritikusok és a rajongók egybehangzó állítása szerint ők azok, akik képesek élőben is lemezminőségben előadni a Pink Floyd dalokat, nem beszélve a show látványvilágáról, ami tartalmazza az összes ikonikus grafikát és figurákat is. Így minden régi és újabb Pink Floyd rajongónak érdemes megnézni a Brit Floyd koncertjét, ami igazából egy csodálatos utazás a Pink Floyd 50 éves életművében.
  
A csapat Angliában alakult 17 éve, de teljes mértékben nemzetközi társulatnak számítanak, a 4 angol mellett 2 amerikai, egy olasz, egy lengyel, egy spanyol és egy új-zélandi tagból áll a létszám. A 6 zenészt 4 vokalista hölgy produkciója egészíti ki, és mindannyian már komoly színpadi múlttal rendelkeznek. 
A csapat alapítója, zenei rendezője, gitárosa és egyik énekese Damian Darlington.
Zenész családba született, a 6 testvérből öten profi zenészek. A kezdetektől dolgozott az Australian Pink Floyd nevű csapattal, míg 17 éve megalapította a Brit Floyd-ot. Azóta közel 1.300 alkalommal lépett színpadra, többször körbeutazta a világot, és olyan helyeken bűvölte el a közönséget zseniális Pink Floyd előadásukkal, mint a Wembley, a londoni O2 Arena, a Bell Centre vagy a Nokia Theatre. A turnékon 8 különböző gitárral és 2 mandolinnal utazik.
Rob Stringer billentyűs – énekes kórista fiúként kezdte pályafutását, 9 – 13 éves kora között már körbeturnézta így Európát, az USA-t, Kanadát és Dél-Afrikát. 6 éves kora óta zongorázik, most már diplomás jazz zongorista. Anno játszott az ausztrál Pink Floyd-ban is 2 turnén, de most már évek óta a Brit Floyd oszlopos tagja. 
Ian Cattell basszusgitáros igazi tőzsgyökeres New York-i zenész. 4 évesen zongorázott, 11 évesen trombitásnak készült, 18 éves korában már profi basszusgitárosnak számított és 25 éves korában kezdett énekelni. Már iskolásként több mint ezer kisebb – nagyobb koncerten vett részt fellépőként, még a Carnegie Hall-ban is színpadra lépett Beethoven 9. szimfóniájával. Mostanra több mint 500 Brit Floyd fellépés van a háta mögött.
Edo Scordo gitáros civilben egy Pisa-i zeneiskola igazgatója és már egy évtizede 4 különböző projektben is zenél. Bizonyára némi alvászavarban is szenvedhet, mert mindezek mellett szabadidejében orvosnak tanul. 
Arran Ahmun dobos a banda legidősebb tagja. 16 éves kora óta dobol, számtalan TV- és mozifilm zenéjében közreműködött, játszott West End darabokban, turnézott Dave Knopfler csaptával, Andy Summers-szel, és lemezt készített a Squeeze-vel, Alison Moyet-tel, Linda Lewis-szal, a The Proclaimers tagjaival és Angie Stone-nal is. 
Thomas Ashbrook zongorista nem keverendő össze a híres amerikai rádiós – újságíróval. Ő a csapat benjaminja, de 5 éves kora óta zongorázik közönség előtt és annyira kimagasló tehetségnek tartják Angliában, hogy 25 éves korára olyan művészekkel dolgozott már együtt, mint Paul McCartney, Sting vagy Russel Wattson, valamint fellépett a legendás Glastonbury Fesztiválon is.
A vokalisták közül mindenképpen Roberta Freeman pályafutása tűnik a legizgalmasabbnak. Az amerikai énekesnő első turnéja pont egy Pink Floyd koncertkörút volt, de az elmúlt évtizedekben olyan művészek mögött állt színpadon, mint a Guns N Roses, Elton John, Joe Cocker, John Mellencamp, Lenny Kravitz, Lou Reed, a Bee Gees vagy Grace Jones. Nem mellesleg festőművészi diplomája van.
A lengyel Ola Bienkowska két országban is konzervatóriumot végzett jazz énekesnőként és ő volt az első kelet-európai a British Theatre Company társulatában. Civil foglalkozása angol és német szinkrontolmács, tucatnyi élő díjkiosztót és TV show-t fordított és narrált évekig a lengyel TV-nek. 
Angela Cervantes Ibizán született, az énekesi pályafutása mellett két spanyol színházi csapatnak is tagja, valamint rádiós műsorvezető. Művészeti iskolát végzett színész – táncos szakon, ugyanott, ahonnan Pat Metheny, Sheila Jordan vagy Jerry Gonzales indult a világ meghódítására.
Az új-zélandi Emily Jollands korán hozzászokott az utazásokhoz, családjával éltek Brazíliában, Angliában és az USA-ban is. 12 éves kora óta folyamatosan játszik és énekel színpadon, de saját bevallása szerint a mai napig annyira lámpalázas, hogy minden koncerten a szívét is kiénekli.
  
És hogy mire számíthat november 8-án a magyar közönség? Egy teljes Pink Floyd életművet felölelő show-ra, az első albumtól a tavaly kiadott lemezig, mindez pedig alátámasztva az összes jól ismert Pink Floyd látványelemmel.
 
Jegyek korlátozott számban még kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül és a Ticketpro országos hálózatában.
Szólj hozzá

program Pink Floyd