2015. okt 19.

A klasszikusok „rocksztárja” Budapesten

írta: budapest24
A klasszikusok „rocksztárja” Budapesten

December 14-én hozzánk is megérkezik Nigel Kennedy, virtuóz hegedű- és brácsaművésze The New Four Season című lemezbemutatójával. A legtöbbet eladott klasszikus lemez előadójaként a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült művész most Vivaldi Négy évszakjának újragondolt változatával érkezik hozzánk, a Papp László Budapest Sportarénába.

37895319.jpg

Nigel Kennedyt könnyedén hívhatnánk a klasszikus zene rocksztárjának is. A brit hegedűvirtuóz ugyanis cseppet sem klasszikus módon közelíti meg a klasszikus zenét: merész és egyedi játékával, vagány fellépésével ostromolja a világ legnagyobb koncerttermeit, játszott már a brit királyi család nyilvános és zártkörű eseményein és a The Who koncertjén is. Mindemellett Kennedy bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is a legtöbbet eladott klasszikus lemezzel, két évig vezette a klasszikus brit slágerlistákat és övé a legnépszerűbb Bach, Beethoven, Berg, Brahms, Bruch, Mendelssohn, Sibelius, Csajkovszkij és Walton felvétel is. Kennedy hivatásának érzi, hogy a klasszikus és modern „komolyzenét” minél több emberrel megszeretesse, kiváltképp a fiatalokkal, rajongói száma alapján pedig jó úton jár afelé, hogy célját elérje.

A hegedű-és brácsaművész már bejárta koncertjeivel mind az öt kontinenst, a The New Four Seasonbe az elmúlt évek, közel ezer előadás tapasztalatát és élményét sűrítette, hogy új, sajátos megközelítésében másoknak is megmutathassa mit jelent számára Vivaldi örök darabja. A turné Budapestre december 14-én érkezik, Kennedy a Virtuózokban bemutatkozott Kiss Zoltánnal, Sándor Zoltánnal és Váradi Gyulával is együtt zenél majd. Jegyek kaphatók a www.concertbudapest.com oldalon és az Interticket hálózatában.


Facebook esemény itt!

Szólj hozzá

program Nigel Kennedy