2015. okt 22.

Besenyei Péter: maradok a család tagja

írta: budapest24
Besenyei Péter: maradok a család tagja

Besenyei Péter az idény utolsó versenyén jelentette be: visszavonul a Red Bull Air Race bajnokságtól. A magyar pilótától Las Vegasban elbúcsúztak a vetélytársak, ám a világbajnok ígéri: ha Budapesten jár a mezőny, akkor megvendégeli őket a házában és a nézők is láthatják még őt a levegőben. 

besenyei_peter_2.jpg

„Negyven éve versenyzek, ez már gombócból is sok” – mondta a Red Bull Air Race „keresztapja”, aki ott volt a sorozat születésénél és 10 szezon alatt 66 versenyen vett részt. Besenyei Péter összesen 22 alkalommal állt a pódiumon és 2003-ban megszerezte a világbajnoki címet is. A tízszeres magyar bajnok, Európa- és világbajnok, világkupa győztes pilóta páratlanul sokat tett azért, hogy a sorozatot ma már milliók követik több kontinensen. Az utolsó, Las Vegas-i futam előtt döntötte el: jövőre már nem indul a világ leggyorsabb motorsportjában. 

„A Red Bull Air Race mezőnye igazi nagy családdá kovácsolódott az évek alatt. Meglepődtem, amikor a bejelentésemet követően az összes pilóta összegyűlt a hangáromban és természetesen megható volt látni a szemükben az őszinte megdöbbenést és sajnálatot, amiért otthagyom őket” – mondta a még az USA-ban tartózkodó Besenyei Péter. 

besenyei_2.jpg

Az, hogy a világ legjobb műrepülő pilótáit felvonultató Red Bull Air Race-ben nem versenyzik többé, nem jelenti azt, hogy Magyarország egyik legismertebb sportembere visszavonulna a repüléstől. „Sokkal több légi show-t vállalok majd a jövőben, hiszen most már időm is lesz rá. Egyébként pedig úgy élek majd mint egy átlagos ember” – mondta Besenyei. Természetesen a Red Bull Air Race-től sem szakad el teljesen. „A jövőben is a család tagja maradok, követem majd a versenyeket” – mondta Besenyei Péter, aki a budapesti futam előtti napokban vendégül látta a mezőny tagjait. „Ezen a hagyományon nem változtatunk” – jelentette ki az 59 éves bajnok.   

besenyei_1.jpg

Szólj hozzá

Red Bull Air Race Besenyei Péter