2015. nov 06.

IHM: „A mi életünk sem csak móka és kacagás”

írta: budapest24
IHM: „A mi életünk sem csak móka és kacagás”

Mindig jókedvűek és a nehéz pillanatokban is igyekeznek megőrizni a humorérzéküket az Irigy Hónaljmirigy tagjai. Megalakulásuk óta eltelt 25 év, és bár nem szívesen beszélnek róla, ennyi idő alatt nem csak öröm és boldogság érte őket. Többször kerültek olyan helyzetbe, amely kihívás elé állította a népszerű zenekart. Az IHM jelenleg decemberi jubileumi nagykoncertjére készül, miközben barátságuk negyed évszázados történetére emlékeznek.

csoport_1996.jpg

Nem csak szakmai, de baráti kapcsolat is összefűzi az Irigy Hónaljmirigy tagjait. A nyolcból heten huszonöt éve zenélnek és poénkodnak együtt, míg Csarnoki Antal 2010 óta, Ambrus Zoltán távozását követően lett állandó tagja a formációnak. Ilyen hosszan tartó barátságot két ember kapcsolatában is nehéz megőrizni - felmerül a kérdés, az IHM-es fiúknak hogyan sikerült ennyi éven át.

„A barátságunk első és legfontosabb titka, hogy soha nem vettünk be nőt a zenekarba. Emellett az anyagi egyenlőség és a pontos elszámolás is hozzájárult ahhoz, hogy jóban-rosszban kitartsunk egymás mellett” – kezdte viccelődve Sipos Tomi, majd komolyra véve folytatta.

„Nyilván a mi életünk sem csak móka és kacagás, de igyekszünk minden nehézséghez pozitívan állni és a megoldásra koncentrálni. Volt olyan időszak például, amikor kevesebb fellépésünk volt, de nem adtuk fel. Próbáltunk sokat pihenni, feltöltődni és megújulni” – vallotta be a mirigyes, akinek társaival két komolyabb törést is át kellett vészelnie.

„A legnehezebb időszakunk Zoli balesete volt 2005-ben. Addig nem is gondoltuk volna, hogy ilyen megtörténhet, de akkor szembe kellett néznünk a helyzettel és eldönteni, hogyan tovább. Nem kívánom senkinek azokat a pillanatokat, de az biztos, hogy nagyon összekovácsolta a csapatot” – emlékezett vissza a zenész.

ihm_1994_1.jpg

Az összetartásra később nagy szüksége volt a csapatnak, miután 2010-ben több mint 10 év után abbahagyták a tévézést. „Nehéz volt, amikor véget ért, de lezárult egy korszak és ezt nekünk el kellett fogadni és továbblépni. Azóta inkább alkalmi jelleggel készítünk hasonló jellegű műsorokat, jelenleg a videoklipekre és a fellépésekre koncentrálunk” – tette hozzá Kabai Laci, aki azt is elmondta, hogy december 18-án jubileumi nagykoncerttel ünneplik az Arénában fennállásuk 25. évfordulóját.

mirigy_1.jpg

Szólj hozzá

IHM Irigy Hónaljmirigy