2015. nov 25.

Szabó András lett az Év Fiatal Vezetője 2015-ben

írta: budapest24
Szabó András lett az Év Fiatal Vezetője 2015-ben

Az iData Kft. tulajdonosa nyerte el a Fiatal Vezetők Akadémiája díját

Idén első alkalommal lehetett megpályázni az Év Fiatal Vezetője díjat. A fődíjat Szabó Andás, az iData Kft. tulajdonosa és stratégiai irányítója kapta. A zsűrit a pályázó eddigi története győzte meg, többek között azon elvek mindennapokban való megélése, amik igazán vezetővé tesznek egy vezetőt.
fva_szaboandras_3.jpg

„A vezetőt nem saját tettei, hanem csapata eredményessége minősíti, és büszke vagyok a sikeres csapatomra” – mondta el a díjazott a november 24-én lezajlott díjátadó gálán, a helyszínt felajánlásként biztosító AquaMarina Hotel és Rendezvényhajón. A díjazott elmondta, azért lehet hiteles vezető, mert a cégénél minden pozícióban dolgozott már korábban. „Most már eljutottunk oda, hogy ezekben a pozíciókban nálam jobbak dolgoznak, a mi dolgunk vezetőként pedig éppen az, hogy a köveket elgördítsük az útból és biztosítsuk a legtehetségesebb embereket végezni a munkájukat, mert végső soron a cég az emberről szól. Anélkül csak egy jogi kategória volna” – mondta el vezetői ars poeticájával kapcsolatban Szabó András, az Év Fiatal Vezetője 2015 díj nyertese. 

A rendezvényt Bite Barbara, a Fiatal Vezetők Akadémiáját működtető Coaching Team ügyvezetője nyitotta meg, aki arra emlékeztetett, ők fiatal vállalati vezetőként nem kaptak coachot, noha nagy szükségét érezték volna egy ilyen szakmai támogatónak a mindennapi munkában. „Alapító társaimmal azt határoztuk el, hogy minden erőnket a fiatal vezetők képzésére, fejlesztésére fogjuk fordítani, és a Fiatal Vezetők Akadémiája, valamint a most kiírt díj is ezt a célt szolgálja” – mutatott rá Bite Barbara.

„Megható, hogy egy most induló kezdeményezés ennyi mindenkit megszólított. Büszkék vagyunk, hogy küldetésünk, a vezetők tudatos és kreatív fejlesztése a konkrét fejlesztési programjainkon túl már egy szélesebb körben is értelmet nyert. Számunkra fontos, hogy a fiatal vezetőknek segítsünk az önismeretben, a tudatosság és felelősségvállalás növekedésében. Nagyon örülünk, hogy számos pályázó fejezte ki háláját, hogy miközben készítette pályamunkáját megállt egy pillanatra és végiggondolta honnan hova jutott el vezetőként” – foglalta össze a program lényegét Tóth Annamária, a Coaching Team szakmai vezetője és a díj projektvezetője. 

fva_szaboandras_1.jpg

Az Év Fiatal Vezetője a Microsoft Magyarország, mint arany fokozatú támogató díját, egy 1 éves mentoring és shadowing programot kapott a Microsoft Magyarország vezetőjével, valamint az idei Stretch Leadership és Menedzsment konferenciára részvételi lehetőséget, de emellett a Díjat kiíró Coaching Team Fiatal Vezetők Akadémiáján való 2016-os részvételi lehetőségét is, valamint egy húszfős hozzáférést a MenedzsMentor tudatos vezetést elősegítő applikációhoz. A HVG, mint a projekt médiatámogatója szemináriumra részvételi lehetőséget, éves előfizetést, valamint egy Profiles vezetői profil elkészítését biztosítja.
fva_szaboandras_2.jpg

Az ugyancsak arany fokozatú támogató Budapest Bank különdíjasa Domahidi Ákos lett, aki az Andrássy Egyetem kancellárja 34 évesen. Ő szintén nemzetközi vagy hazai konferencián való részvételt, vezetői coachingot, a Fiatal Vezetők Akadémiáján választható modulokon részvételi lehetőséget, valamint a Flytime jóvoltából pilóta tanfolyamot nyert.

A megmérettetésen Szlovák Gergely (IBM) lett a második és Sulyok László (Provident) a harmadik. Ők és az első 7 pályázó számos fejlesztési lehetőséggel gazdagodott a díjátadón. GTD képzés, Diadal coachképzés, 50 órás angol nyelvtanfolyam és vezetői coachingok találtak gazdára. A minden korábbi várakozást felülmúló létszámú, mindösszesen 50 pályázó sem ment haza üres kézzel. Valamennyien kaptak HVG csomagot, kedvezményt a PontKom Nyelviskolától, a makkastúdiótól, a Wah Works-től és természetesen az Év Fiatal Vezetője Díj kezdeményezés kiírójától, a Coaching Teamtől. Szakmai előmenetelük szempontjából különösen értékes lehet, hogy találkoztak a zsűri tagjaival, megismerkedtek egymással, és megismerték az első 5 legjobb pályázó munkáját.

fva_szaboandras_5.jpg

„Üzletileg akkor lehet a legjobb döntéseket meghozni, ha a felsővezetés minél színesebb: legyenek benne nagy számban nők és fiatalok is – én mindig emellett kardoskodom” – mondta el a zsűri részéről Czakó Borbála, a Hungarian Business Leaders Fórum elnöke, az Ernst and Young globális partnere.  A szakember arra is felhívta a jelenlevők figyelmét, hogy a szakmai karrier csak egy alapot jelent, a vezetővé válás és a kiteljesedés akkor valósul meg, ha mindez párosul a felelősségvállalással, a CSR értékrend képviseletével, és a magánéleti, családi boldogsággal is. A hét tagú, nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri első körben az 50 beérkezett pályázatból kiválasztotta a legjobb 15-öt, majd megszületett a pontozási sorrend és az első 7 pályázót személyesen is meghallgatták, ezt követően alakult ki a végső sorrend.

A kezdeményezéshez készült egy mobil alkalmazás is (Év Fiatal Vezetője 2015) az Attrecto Smartphone Solutions jóvoltából, ahol a zsűritagokat, partnereket, a kiíró csapatot lehet megismerni, kapcsolódni a kezdeményezéshez és jelentkezni a 2016-os pályázatra. Már elérhető és díjmentesen letölthető a web áruházakban. Decemberben már az 50 pályázó pályamunkája is elérhető lesz.

Szólj hozzá

Év Fiatal Vezetője