2015. nov 25.

Vajda Attila: „Nem számít, hogy ki honnan jön”

írta: budapest24
Vajda Attila: „Nem számít, hogy ki honnan jön”

Vajda Attila és Gájer Bálint évek óta az SOS Gyermekfalvak nagykövetei. Azt mondják, rengeteget tanulnak a gyerekektől: összetartóak, szorgalmuk és kitartásuk pedig mások számára is példaértékű. A Playboy Hero december 1-jére szervezett jótékonysági gáláján is a vérszerinti szülők nélkül maradt gyermekek támogatása mellett állnak ki.
gajer_balint_fotokredit_pejko_gergely.jpg

A nemzetközi SOS Gyermekfalvak 1983 óta dolgozik azon, hogy a családjukat nélkülöző gyerekek szeretetteljes környezetben nőhessenek fel. A Playboy legújabb jótékonysági kezdeményezésében a Gájer Bálint és Vajda Attila nagykövetként azért kampányol, hogy minél többen segítsék az alapítvány munkáját. Erre egyrészt online szavazással van lehetőség, másrészt a magazin december elsejére szervezett gálaestjén is támogathatják a szervezetet a résztvevők.

 „Egyik tanítványomon keresztül kerültem kapcsolatba az alapítvánnyal, először a szervezet egyik rendezvényén léptem fel, de egyre jobban kötődtem a gyerekekhez és már nagykövetként képviselem őket” – kezdte Gájer Bálint. „A gyerekekkel lenni nagyon nagy élmény, mi felnőttek is sokat tanulhatunk tőlük. Irigylésre méltó a kitartásuk, szorgalmuk, és ami nagyon fontos üzenet részükről, hogy merjünk őszinték lenni, mutassuk ki az érzéseinket.”

Vajda Attila olimpiai bajnok kenus 2008 óta nagykövet. Rendszeresen meglátogatja a lakókat és tábort is szervezett már nekik.
vajda_attila_fotokredit_jaszkuti_gabor.jpg

„Nagyon nagy megtiszteltetés volt, mikor nagykövet lettem, főleg, hogy maguk a gyerekek választottak ki engem. Fantasztikus látni, hogy milyen összetartó közösséget alkotnak a kicsik, pedig legalább nyolcan vagy tízen élnek egy családban a nevelőszülőkkel, mégis roppant erős a testvéri kötődés” – kezdte Attila. „Nagyon figyelünk arra, hogy mikor meglátogatjuk a gyerekeket, akkor nem sportolóként vagy hírességként, hanem elsősorban barátként érkezünk. Programokat szervezünk, beszélgetünk, próbáljuk megmutatni, nem számít, hogy ki honnan jön, a lehetőség mindenki előtt ott van. Szerencsére van visszajelzésünk arról, hogy hasznos, amit teszünk, hiszen több olyan korábbi lakóval is tartjuk a kapcsolatot, akik már önálló életet élnek. Nem is kell több bizonyíték, mint látni, hogy sikeres felnőttekké váltak az évek során.”

A Playboy Hero kezdeményezés különdíjának sorsáról a közönség dönthet: november 30-ig bárki szavazhat az oldalon.

Szólj hozzá

bulvár életmód Vajda Attila Gájer Bálint Playboy Hero