2015. nov 27.

5 dolog, amit nem tudtál Charli XCX-ről

írta: budapest24
5 dolog, amit nem tudtál Charli XCX-ről

A brit energiabomba a The Ride legújabb vendége

Erős, rendíthetetlen és eltökélte, hogy beírja magát a zenetörténelembe. A brit energiabomba, Charlotte Emma Aitchison, ismertebb nevén  az MTV The Ride című életrajzi sorozatában mesélt a sztársághoz vezető útról és toplistavezető slágereiről, sőt, néhány kevésbé ismert tényt is elárult arról, hogyan lett hét év alatt a zenei élet meghatározó szereplője.
f5b88d1b-82f6-44b3-8ed8-c67e40775ce5.jpg

Charli XCX igazi slágergyáros, aki tudja, mit akar. A brit énekesnő november 27-én, az MTV The Ride című műsorának legújabb epizódjában elárulja, ki inspirálja dalszerzéskor, miért adta el első slágerét, az I Love It-et, felidézi zenei karrierje sorsfordító pillanatait, és azt, hogyan került a mainstream körforgásába a Fancy-nek köszönhetően. Mielőtt azonban ilyen sikeressé vált a pályáján, meg kellett találnia önmagát, hogy azzá váljon, akit ma ismer a világ. Erről és számos meglepetésről is mesélt az énekesnő a The Ride-ban: íme, öt dolog, amit nem tudtál Charli XCX-ről.

Underground arcból pophercegnő

Zenei pályáját a londoni underground rave világában kezdte mindössze 15 évesen, első fellépése egy használaton kívüli földimogyorógyárban volt az észak-londoni Hackney-ben. Első kislemezét függetlenként adta ki 2008-ban, majd 2010-ben szerződött az Asylum Recordshoz. Debütáló albuma 2013-ban látott napvilágot True Romance címmel, rajta a jól ismert You (Ha Ha Ha)-val.

Fish & Chips és Darth Wader

Charli XCX korai számai meglehetősen furcsa ihletésűek. Az első általa írt dalok közt volt a Fish & Chip Shop című szám, melyet az Anglia nemzeti ételének számító hal és krumpli étel, és egy rosszul sikerült éttermi randi inspirált. A másik érdekes szerzeménye az I Want To Be Darth Vader, amit a Star Wars Birodalmi indulójának dallamára írt.

Az MSNnek köszheti művésznevét

Charlotte Emma Aitchison művésznevét, a Charli XCX-et MSN Messenger azonosítójából emelte át, és az ideiglenesnek indult színpadi név a sikerrel állandóvá vált. Állítása szerint, ha újra elnevezhetné magát, akkor a Cyber Spice vagy a Cyber Spice Chic nevet választaná, mert ő is – ahogy minden lány a 90-es években – hatalmas Spice Girls rajongó volt.

Színesben látja a zenét

Színes betűk, illatos hangok és tapintható számok? A szinesztézia egy olyan jelenség, mely során egy érzékszervünkkel észlelt jelenség felidézhet egy másik szervvel észlelhető érzést. Charli XCX is ebben az érdekes „betegségben szenved”, esetében ez azt jelenti, hogy a zenét színesben látja.

The Ride: Charli XCX - november 27-én az MTV műsorán

 

Posted by MTV Hungary on Friday, November 27, 2015

Slágergyáros énekesnő

Charli legismertebb dala még mindig az I Love It, amit az Icona Pop nevű svéd duónak írt és adott el. Majdnem így tett a Boom Clap című slágerrel is, amit Hillary Duff-nak ígért, de végül megtartotta, és milyen jól tette, hiszen ez lett szóló karrierjének első toplistás slágere.

Az MTV The Ride című műsora napjaink legnépszerűbb előadóinak felemelkedését mutatja be. Felfedi a mindent eldöntő pillanatokat, azokat a sorsfordító momentumokat, amelyek megváltoztatták az életüket. Nincs meghatóbb, mint amikor egy világsztár elmondja a teljes igazságot, erről szól a The Ride, ami a legtehetségesebb előadók igaz történeteit meséli el.

A The Ride következő epizódja – benne Charli XCX felemelkedésének meghatározó pillanataival – november 27-én, 20:00-kor az MTV műsorán.

 

Szólj hozzá

tv The Ride