2015. nov 30.

50 éves titokra derülhet fény!

írta: budapest24
50 éves titokra derülhet fény!

Makranczi Zalán Marilyn Monroe pszichológusaként, Yves Montand, Arthur Miller és a Kennedy fivérek bőrébe bújik a Valamit valamiért - avagy Ki ölte meg Marylin Monroe-t? c. darabban. Újabb megvilágításba kerül az 5o éves titok, mely a világ legszexisebb színésznőjének a halálát körüllengi.

plakat_2.jpg

2015. december 10-én, 19 órakor a Gödöllői Művészetek Házában tartják Vas-Zoltán Iván rendezésében I.W Scott Valamit valamiért - avagy Ki ölte meg Marylin Monroe-t? c. darabjának magyarországi ősbemutatóját.

 

Az izgalmas, fordulatos 2 részes pszichotrillernek, melyet Rónai Péter fordított, három szereplője van. A fiatal, tehetséges, táncosként és színésznőként is ismert Fantoly Nikolett; a Nemzetiben, a Katonában, számtalan remek színházban, valamint Alföldi Róbert és Mátyássy Áron filmjeiben is játszó Makranczi Zalán; a Karinthy, Musical, és Körúti Színház előadásaiból ismert Király Adrián.

A darab keretét egy titkos FBI nyomozás adja, amelyet egy hónappal a színésznő halála után indítottak. A nyomozótiszt és a Marilynt utoljára kezelő pszichiáter beszélgetéséből feltárul a világ leghíresebb színésznőjének magánélete. Felbukkannak azok a rendkívül jelentős férfiak, akik meghatározóak voltak sorsának alakulásában. Arthur Miller, Yves Montand, Joe DiMaggio és a Kennedy fivérek. A hírességeket Makranczi Zalán jeleníti meg, lehetőséget teremtve arra, hogy a közönség egy igazi színészi bravúrjátékot is élvezhessen az előadásban.

A végig magas feszültséggel lefolytatott nyomozás számos meglepő mozzanata után, egy teljesen váratlan fordulattal döbbent rá bennünket: mennyire kiszolgáltatottjai lehetünk a hatalom és politika önző és mocskos manipulációinak….

A Valamit valamiért - avagy Ki ölte meg Marylin Monroe-t című darab 2016. január 9-én a Gödöllői Művészetek Házában újra látható lesz, és később, budapesti színházakban is meg lehet tekinteni.

I.W. Scott: Valamit valamiért – avagy Ki ölte meg Marilyn Monroe-t?

(pszichothriller 2 részben)2015december 10.-én, 19 órakor vadonatúj magyarországi ősbemutató

a Gödöllői  Művészetek Házában

Szereplők

Marilyn Monroe: Fantoly Nikolett

David Stephenson, pszichiáter: Makranczi Zalán

FBI ügynök: Király Adrián

Rendező: Vas-Zoltán Iván

Fordította: Rónai Péter

Jelmez: Huros Annamária

A rendező munkatársai: Dobszai Eszter, Lakatos Gabriella

A Rátkai Márton Színházi Műhely előadása

A darab keretét egy titkos FBI nyomozás adja, amelyet egy hónappal a színésznő halála után indítottak. A nyomozótiszt és a Marilynt utoljára kezelő pszichiáter beszélgetéséből feltárul a világ leghíresebb színésznőjének magánélete. Felbukkannak azok a rendkívül jelentős férfiak, akik meghatározóak voltak sorsának alakulásában (Joe DiMaggio, Arthur Miller, Yves Montand, a Kennedy fivérek – ezeket a hírességeket a pszichiátert játszó színész jeleníti meg, lehetőséget teremtve, hogy a közönség egy igazi színészi bravúrjátékot is élvezhessen az előadásban). Szerelem és féltékenység, hiúság és önzés, hatalom és szex, őszinteség és hazugságok…vajon mi vezetett a tragikus végkifejlethez?  A végig magas feszültséggel lefolytatott nyomozás számos meglepő mozzanata után, egy teljesen váratlan fordulattal döbbent rá bennünket: mennyire kiszolgáltatottjai is lehetünk a hatalom és politika önző és mocskos manipulációinak….

Szólj hozzá

program