2015. dec 02.

Harmóniában kell lennem magammal

írta: budapest24
Harmóniában kell lennem magammal

Horgas Eszter, fuvolaművész az elmúlt húsz évben rendkívül intenzív életet élt: rengeteg fellépés, tanítás, és nemrég a televíziózás is belépett a képbe. Bár már zeneakadémista korából hozzászokott a kemény időbeosztáshoz, Eszter az utóbbi időben még inkább 200 fokon ég. Néha még abba is belefut, hogy arra eszmél fel a koncert közepén, hogy épp a miniszterelnöknek játszik. Ahogy mondja: nagyon zajlik most az élete, és ehhez bizony jó kondícióra van szüksége.
harmoniaban_onmagammal.jpg

“Ha egy jótündér egykor azt mondja, hogy ezzel a hangszerrel ilyen csodákat élek meg, akkor nem hiszem el. Az életem messze meghaladja az álmaimat. Hihetetlen hálát érzek a sors felé, hogy ilyen életet élhetek. Csodálatos, gyönyörű, és elképesztő nagy felelősség.”

A fuvolaművésznő nem is merte ezt a világot álmodni magának. A 2003-as Carmen koncert óta, melyet Al Di Meolával közösen adott, páratlan lehetőségek és különleges utak nyíltak meg számára. “Akkor tudatosult bennem, hogy igen, az embernek hallgatni kell a belső hangjára és menni kell azon az úton, amire született.” – mondja.

Eszternek saját magára jut a legkevesebb ideje, mégis, amikor színpadra áll egy olyan felkészült, gyönyörű és energikus művészt lát a közönség, aki harmóniában van önmagával.
szoba_sem_johet_drasztikus_beavatkozas.jpg

“Ez egy érdekes kérdés, ugyanis amikor a Zeneakadémiára jártam, sokszor kaptam azt a kritikát, hogy vigyázzak, nehogy azt figyeljék, hogy jaj, de szép vagyok és nem azt, hogy milyen teljesítmény nyújtok. Volt, hogy koncert után odajöttek hozzám, hogy Úristen, de szép voltál! Akkor az egy kicsit úgy hangzott, hogy jajaj, nem vagyok elég jó fuvolista… Rendbe kellett ezt tennem magamban, ugyanis szerintem az, hogy valaki jól játszik a hangszerén, az egy alapkövetelmény, Egészen másként van jelen egy olyan előadóművész, aki nyitott és nem bújik el a hangszere mögé. A mai világunk ugyanis nagyon igényli ezt a személyességet és nagyon hálás a közönség. ”

Mint minden művésznő, Eszter is eleinte már-már hisztérikusan reagált az első ráncok megjelenésére. “Nagyon fájt és rossz volt, nem értettem, hogy jaj, ez most velem is így van, mint másokkal…” Természetesen egy fuvolaművész esetében szóba sem jöhet semmilyen drasztikus beavatkozás, felvarrás vagy botox, hiszen tilos minden olyan dolog, amely megakadályozza az arcizmok rendes működését.

“Éreztem, hogy tennem kell valamit, nem fogom csendben tűrni, hogy hirtelen megöregedjek. És a jó sorsom megint közbeszólt, mert egyszer csak felkerestek egy újpesti esztétikai központtól, hogy van-e kedvem kipróbálni az úgynevezett műtét nélküli arcplasztikát. Nagy izgalommal várom az eredményt, mert nekem ez egy fantasztikus megoldás. Jó érzés, hogy van remény, hogy mindenféle drasztikus dolog és műtét nélkül meg tudom őrizni a fiatalságomat.”
az_igazi_dolgok_belul_dolnek_el.jpg

Az Ultherapy és Infini kezelés kombinációja, amelyre Eszter rátalált nagyon hatékony, ugyanakkor egyszerű elven működik. A bőr mélyére juttatott ultrahang újra beindítja a kollagéntermelést abban a bőrrrétegben amelyben a megereszkedésért felelős kollagénállomány található, az Infini segítségével felsőbb rétegekbe juttatott rádiófrekvencia pedig a ráncok kialakulásáért felelős kollagén rostokat újítja meg. Így érhető el a bőr valódi 3 dimenziós megújulása. A változás csendes de látványos, az ismerősök általában azt jegyzik meg, hogy a páciens mennyire kipihentnek, fiatalosnak tűnik. Nem véletlen tehát, hogy ezek a nem-invazív kezelések ma már a legkedveltebbek Amerikában is.

“Persze az igazi dolgok belül dőlnek el, fontos, hogy milyen állapotban vagyunk, mit gondolunk magunkról, de egy ilyen segítség óriási lökést tud adni és az önbizalmat erősíteni. Én az életemben is szeretem a gyengéd dolgokat, ez a kezelés is ilyen. Nem agresszív, hanem finom. Mint én. “

Szólj hozzá

életmód bulvar