2015. dec 23.

VIDÉK: Minden reggel tornázik a 88 éves költő

írta: budapest24
VIDÉK: Minden reggel tornázik a 88 éves költő

Veiszer Alinda múltjáról faggatta Lator Lászlót

A Bor és irodalom című rendezvény keretein belül Veiszer Alinda látta vendégül Lator László Kossuth- díjas költőt a Móricz Zsigmond Színházban. A beszélgetés során szóba kerültek a régi emlékek és a jelen tapasztalatai is. A költő mesélte példaképeiről is, miközben a Szent Tamás pincészet borait kóstolhatta a közönség. unnamed-3_1.png

József Attila és Weöres Sándor versei indították el annak idején Lator Lászlót pályáján, aki elmondása szerint 18-20 éves kora környékén lett érett és írt olyan verseket, melyek közül sok bekerült legutóbbi válogatás kötetébe is. 

Az este során Veiszer Alinda a költő versein keresztül hozott fel egy- egy fejezetet Lator múltjából, aki érdekes történeteket osztott meg a közönséggel. A háború és a szökés mellett szó esett versírásról is, sőt, még egy erotikus versét is felolvasta a közönségnek. 

unnamed-2_4.png

 „A múltkor véletlenül írtam egyet!” – válaszolta Lator László arra a kérdésre, szokott-e még verseket írni. Emellett kiderült az is, az idős művész minden reggel 6 órakor kel és tornázni is szokott. Arra a kérdésre, hogy mit nem szeret az öregedésben annyit felelt, hogy mire végez a reggeli készülődéssel, sajnos mindig elfárad. 
unnamed_24.png

Szólj hozzá

program Móricz Zsigmond Színház