2016. jan 13.

VIDÉK: Zorba, a görög bemutató +nyereményjáték egy görög nyaralásért!

írta: budapest24
VIDÉK: Zorba, a görög bemutató +nyereményjáték egy görög nyaralásért!

Premier és programok a görög nyár jegyében a Miskolci Nemzeti Színházban!

A nagysikerű Broadway musical, a Zorba, a görög bemutatójára készül januárban a miskolci teátrum. Zorba, az örök vándor, a javíthatatlan romantikus, a bölcs filozófus viszontagságos életét legtöbben Nikos Kazantzakis világhírű regényéből, vagy az Anthony Quinn főszereplésével készült nagyszerű filmváltozatból ismerjük. Musical-feldolgozását a Kabarét és a Chicagót is jegyző szerzőpáros, John Kander zeneszerző és Fred Ebb dalszövegíró írta. Most a Miskolci Nemzeti Színház színpadán elevenedik meg Kazantzakis hőse, a premier mellett pedig számos program és több nyereményjáték is várja a nézőket.
1062e518-12d7-48c0-9abd-5c7eebe6b545.jpg

Szőcs Artur állítja színpadra az előadást, amely alapjául a Broadway musical szolgál. – Slárku Anett dramaturg munkája ez az átirat, ami nagyban támaszkodik a regényre is, hiszen ezek az egyébként nagyon szórakoztató musicalek a dalokra épülnek, így az átkötő jelenetek néha nem elég erősek. Ilyen esetekben a regényhez fordultunk segítségért – mondta el a rendező.  – Az előadást dupla szereposztásban játsszuk, így egészen más Zorbát láthatunk majd Szegedi Dezső és Gáspár Tibor alakításában, vagy éppen Madame Hortense megformálásában Seres Ildikó és Nádasy Erika kettősében. Az előadás látványvilága is különleges, Horesnyi Balázs díszlettervezővel egy makett falut álmodtunk meg, ahol makett méretűek a házak, a templom, és a város minden építménye – tette hozzá.

A történet Zorba jellemében a pozitív gondolkodás, az optimizmus erejét mutatja meg, a nehéz körülmények között élő közösségben. – A darabban Zorba elmesél egy történetet Nikonak, az írónak, amikor egy váróteremben találkozott egy törökkel. A két nép között évezredes ellentét feszül, a két férfi nem ismerte a másik nyelvét, mégis elkezdtek beszélgetni: tánclépésekkel. Azt gondolom, hogy ez a történet, és Zorba jelleme azt üzeni nekünk, hogy ha ennyi lehetőségünk van a kommunikációra, akkor hagyjuk haragot, a bosszút, a háborút, és inkább táncoljuk! – hangsúlyozta Szőcs Artur.

Az Alexisz Zorbát alakító Szegedi Dezső elárulta, a filmet még gyerekkorában látta először, így nem igazán emlékezett minden részletre. Most viszont velejéig meg akarja ismerni Zorbát. – Minden szerep komoly kihívásokkal állítja szembe a színészt. Hiszen egy másik ember bőrébe bújva kell úgy viselkednie, mintha az a másik lenne. Zorba temperamentuma és az optimizmusa közel áll hozzám, de hogy ezt mennyire sikerül a színpadon visszaadnom, azt majd a néző fogja eldönteni – tette hozzá a színművész.
7ec7465d-36c6-4acd-820b-48db02c42098.jpg

Görög nyaralás és exkluzív színházi élmény!

Nyereményjátékainkon számos értékes ajándék várja az érdeklődőket. A színház facebook oldalán  meghirdetett játékon a nyertes az igazgatói páholyból nézheti meg a Zorba, a görög előadását, és betekintést nyerhet a kulisszák mögé! Aki elküldi egy görög nyaraláson készült fotóját az mnsz.zorbaagorog@gmail.com címre január 10-ig, részt vehet a játékon. Január 11-től megtekinthetőek a beküldött fényképek, a legtöbb lájkot gyűjtő fotó nyeri az exkluzív színházlátogatást! A Miskolci Nemzeti Színház azokra is gondolt, akik még nem jártak Görögországban! Érdemes megőrizni a Zorba, a görög előadásra szóló jegyeket, hiszen egy szerencsés néző görögországi nyaralást nyerhet az IBUSZ Utazási Irodák jóvoltából. Az előadások után írja fel nevét, címét, e-mail címét és telefonszámát a színházjegyére, és dobja be a Nagyszínház előcsarnokában kihelyezett gyűjtődobozba. Az összegyűlt jegyek közül február végén sorsoljuk ki a szerencsés nyertest! A bérletes nézőink automatikusan részt vesznek a sorsoláson!

Bemutató előadás:      2016. január 15. – Nagyszínház d6697f21-42e9-4182-a118-7c54666920f0.jpg

Szólj hozzá

zene bulvár program Miskolci Nemzeti Színház