2016. jan 14.

Kettesben Illényi Katicával koncert és talk show

írta: budapest24
Kettesben Illényi Katicával koncert és talk show

Egy különleges találkozásra nyílik lehetőség az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban január 22-én. Illényi Katica hegedű és theremin művész ezúttal nem csak egyedülálló játékával, hanem egy belsőséges hangulatú beszélgetéssel is várja a rajongóit.
illenyi_katica_lepcson_ulvek.jpg

Egy koncert, ahol közelebb kerülhetünk hazánk egyik legsokoldalúbb művészéhez, Illényi Katicához. A Liszt- és Artisjus díjas hegedű- és theremin előadó, Magyarország Érdemes Művésze, a Magyar Művészeti Akadémia tagja ezúttal nemcsak énekével, hegedű és theremin előadásával varázsolja el a nagyérdeműt. Abóth József, a Duna Televízió műsorvezetőjének irányításával a darabok között egy közvetlen hangvételű beszélgetés során megismerhetjük a színfalak mögött élő embert is.

A darabokat zongorán Bundzik István kíséri, a Miskolci Bartók Béla konzervatórium jazztanszék tanszékvezető tanára, a Miskolci Dixieland Band zongoristája.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezett koncerten elhangzanak művek az idei évben megjelenő karácsonyi albumról is, amelyen a legszebb ünnepi dalokat thereminen adja elő a művésznő. Ez a különleges hangszer a szellem hangszere, melyen érintés nélkül a levegőben tett karmozdulatokkal lehet játszani. A hangszer, amelynek emberi énekhangra kísértetiesen hasonlító megszólalása remekül passzol az ünnepi hangulathoz. Ez lesz az első magyar theremin album, melynek létrejöttéhez a kitartó művészi munka mellett a támogatók segítségére is szükség volt. „Köszönöm a Szerencsejáték Zrt-nek, hogy alkotói munkámat segíti és támogatást nyújt a Theremin Karácsonyi album elkészítéséhez.” – Illényi Katica.

unnamed_183.jpg

Kettesben Illényi Katicával koncert és talk show

2016. január 22., 19 óra

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

1131 Budapest, József Attila tér 4.  | +36-1-320-3842

Jegyvásárlás:

Jegyek a helyszínen vagy  itt és az  internetes oldalon válthatók.

Szólj hozzá

program Illényi Katica