2016. jan 21.

A hazai nézők szerint SpongyaBob Bikinifenék legnépszerűbb lakója

írta: budapest24
A hazai nézők szerint SpongyaBob Bikinifenék legnépszerűbb lakója

A világhírű sorozat kedvenc karakterét kereste a Nickelodeon

Számtalan oka lehet, miért rajonganak a világon mindenhol a SpongyaBob Kockanadrágért, a legnagyobb titok mégis talán a karakterekben rejlik. A Nickelodeon milliók által szeretett sorozatának elbűvölő figurái közül mindenkinek megvan a maga kedvence. A magyar nézők a gyerekcsatorna internetes szavazásán legnagyobb favoritjuknak a naiv és bolondos SpongyaBobot választották. Második helyen, szorosan a sárga szivacs mögött a hazai rajongók szerint Csillag Patrik áll, a bronzérmet pedig Csigusz, a macskaként viselkedő házicsiga szerezte meg.

csigusz_spongyabob.jpg

„Ki lakik odalent, kit rejt a víz?” A választ világszerte tudják már kicsik és nagyok is, hiszen kevés műsor hoz lázba annyi embert a Földön, mint a Bikinifenék víz alatti élővilágát megkapó humorral bemutató SpongyaBob Kockanadrág. A világhírű animációs sorozat mókás és szerethető hősei a legkisebbektől a kamaszokon át a felnőttekig minden korosztályt levesznek a lábukról. Főszereplője a végtelenül kedves és szerethető SpongyaBob, aki a Nickelodeon legújabb felmérése szerint a sorozat magyar nézőinek legnagyobb kedvence. A világ legismertebb tengeri szivacsa naivan csodálkozik rá víz alatti élete minden apró mozzanatára és bár nem rendelkezik szuperképességekkel, nagylelkűsége és javíthatatlan optimizmusa elég ahhoz, hogy rabul ejtse az emberek szívét.

csillag_patrik_spongyabob.jpg

A legnézettebb magyar nyelvű gyerekcsatorna hazai közösségi oldalán közzétett szavazás második helyezettje a rózsaszín Csillag Patrik lett, aki egyébként korábban több nemzetközi voksoláson is az élen végzett. Nem is csoda, hiszen a gyermeki naivitással megáldott, kissé túlsúlyos tengeri csillag amilyen butuska, olyan elbűvölő. Patrik rajong a gyorséttermi kosztért és néha be is segít a Rozsdás Rákollóban, ám tudatlansága miatt rendszerint nem sokáig marad meg az állása...

Szintén rácáfolt a nemzetközi trendekre SpongyaBob Kockanadrág hazai követőinek harmadik kedvenc karaktere. SpongyaBob macskaként viselkedő bájos kis háziállata, Csigusz Tintás Tunyacsápot szorította le a dobogó legalsó fokáról – a hatlábú polip a külföldi felmérésekben általában a harmadik helyen végzett, Magyarországon pedig a negyedik helyet szerezte meg. Tunyacsáp a rozsdás Rákollóban dolgozik pénztárosként, és ki nem állhatja a munkáját, de valójában semmiért nem tud rajongani. Kivétel persze saját maga: több mint 500 önarcképe van és kétség kívül meg van győződve a tehetségéről, holott a környezetéből senki sem támasztja alá, hogy bármiben is különösen jó lenne.
spongyabob_5.jpg

Az Emmy-díjas sorozat népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy SpongyaBob és barátai 35 nyelven szórakoztatják több mint 170 ország hűséges rajongóit. A kicsik (és nagyok) legnagyobb örömére a sorozat januártól péntekenként vadonatúj részekkel látható a Nickelodeon csatornán.

Legyen bárki is a kedvenc a szereplők közül, a folytatásban senki nem fog csalódni - új részekkel jön a SpongyaBob Kockanadrág minden pénteken 17:40-kor a Nickelodeonon.
spongyabob_karakterek.jpg

Szólj hozzá

tv SpongyaBob