2016. feb 10.

Gyere a moziba be! Heti filmpremierek

írta: budapest24
Gyere a moziba be! Heti filmpremierek

Holnap csütörtök, vagyis újra megrohamozhatjuk a mozipénztárakat, hogy Hollywood legújabb terméseit végig pásztázzuk. Ezen a héten mutatják be a várva várt Deadpool-t is, amiről már most ömlengenek a jobbnál jobb kritikák, de van vígjáték (Hogyan legyünk szinglik) és kötelező animációs film is (Norm, az északi). Nem maradunk persze európai filmek nélkül sem (Egy szobalány naplója, A pince, Short Skin), ami nekem külön öröm.
333_2.jpg

Deadpool

(Deadpool, amerikai akciófilm, 1h 48min, R: Tim Miller, Fsz: Ryan Reynolds) IMDB

Pillanatnyilag Ryan Reynolds a képregény-univerzum sztárja. Hamarosan a mozikba kerülő filmjét, a Deadpool-t (Deadpool, hazai bemutató: február 11.) óriási várakozás előzi meg, és nincs versenytársa.

Eddig legalábbis úgy tűnt. A héten, a film premierjét megelőző egyik sajtótájékoztatón egy újságíró Reynoldsnak szegezte a kérdést: vajon tudja-e, hogy az interneten terjed egy netes felmérés, melyen arra lehet szavazni, hogy kinek formásabb a feneke: a Deadpool sztárjának vagy az Amerika kapitányt alakító Chris Evans-nek.

– Ne már, ezt az anyukám is hallani fogja – tért ki először a színész, aki a film kedvéért úgy kigyúrta magát, hogy a jelmezéből el kellett távolítani az eredetileg beépített izompótló párnákat, de azután sportszerűen elfogadta a második helyet.

– Kanadai vagyok – magyarázta a 39 éves színész –, azt mondják ránk, mi vagyunk Amerika feje. Lehet, hogy emiatt vagyunk fenékben kicsit gyengébbek. De csak kicsit…

 

 Hogyan legyünk szinglik?

(How To Be Single, amerikai romantikus vígjáték, 1h 50min, R: Christian Ditter, Fsz: Dakota Johnson, Rebel Wilson, Leslie Mann) IMDB

Van, aki profi mód műveli a szingliséget, van, aki rossz ebben a műfajban… és van Alice. Meg Robin. Meg Tom, David és a többiek. New York tele van magányos szívvel és testtel, olyanokkal, akik kiválóan érzik magukat a bőrükben és olyanokkal, akik rettentően; és egyáltalán nem akarják mindannyian ugyanazt. Van, akinek életre szóló szerelem kéne, van, akinek csak egy vad éjjel, vagy még annál is kevesebb.

Alice (Dakota Johnson) kis szünetet kér a pasijától, hogy végiggondolja az életét: de megismerkedik egy csajjal (Rebel Wilson), a bulizós, vagány szinglik királynőjével, és belesodródik egy őrült és pasitól pasiig vezető, izgalmas kalandtúrába – melynek a végén vagy a szerelem várja vagy még egy hihetetlen buli.

A film a randik, a viszonyok, csalások és nagy szeretkezések világában vezet el, hősei mind páratlan emberek, akik a párjukat keresik – a városban, amelyik sosem alszik.

Főszerepben a tavalyi év nagy sikere, A szürke ötven árnyalata főszereplője Dakota Johnson, a Tökéletes hang mindig őrült komikája Rebel Wilson, valamint a bevállalós vígjátékok ismert arca Leslie Mann (A csajok bosszúja, 40 és annyi) és a mindig bájos és humoros Alison Brie (A (sz)ex az oka mindennek, Community). A mellékszerepekben pedig olyan jóképű és vicces pasikkal találkozhatunk, mind Anders Holm (A kezdő, A munka hősei), Jake Lacey (Káosz karácsonyra, Office) vagy Damon Wayans Jr. (Kamuzsaruk, Happy endings).

 

 

Norm, az északi 3D

(Norm of The North, amerikai animációs film, 1h 30min, R: Trevor Wall) IMDB

 

Carol

(Carol, amerikai dráma, 1h 58min, R: Todd Haynes, Fsz: Cate Blanchett, Rooney Mara) IMDB

 Egy szobalány naplója

(Journal d’une femme de chambre, francia-belga filmdráma, 1h 36min, R: Benoît Jacquot, Fsz: Léa Seydoux, Vincent Lindon) IMDB

 Minden út Rómába vezet

(All Roads Lead to Rome, amerikai romantikus vígjáték, 1h 30min, R: Ella Lemhagen, Fsz: Sarah Jessica Parker) IMDB

A pince

(Im Keller, osztrák dokumentumfilm, 1h 21min, R: Ulrich Seidl, Fsz: Fritz Lang, Alfreda Klebinger, Manfred Ellinger) IMDB

Short Skin - Szűlülő kamaszkor

(Short Skin - I dolori del giovane Edo, olasz vígjáték, 1h 26min, R: Duccio Chiarini, Fsz: Matteo Creatini, Francesca Agostini, Nicola Nocchi) IMDB

 

Szólj hozzá

film mozi