2016. feb 13.

Dalpremier A Dal 2016 szombat esti extra produkciójában

írta: budapest24
Dalpremier A Dal 2016 szombat esti extra produkciójában

A Csík Zenekar, a Rackajam és a Magna Cum Laude tagjai egy színpadon!

A Dal első középdöntőjében mutatja be legújabb dalát a Második Műszak zenekar, amely visszaidézi az 50-es 60-as évek zenei hangulatát. A hét zenészből álló együttes tagjai, három különböző zenekarban játszanak, de a közös zenei stílus szeretete zenekarrá formálta őket. 

masodik_muszak.jpg

A Második Műszak a Csík Zenekar négy tagjából, a Rackajam két zenészéből és a Magna Cum Laude frontemberéből alakult szabadidő-zenekar. A jó barátokból alakult együttes, rockabilly, rhythm and blues stílusú klasszikus számok feldolgozását és saját szerzeményeket játszanak. 

„Mind a heten imádjuk az ötvenes-hatvanas évek rock and roll alapú zenéit, nagy hatással volt ránk az a korszak, de egyikünk zenekarához sem illik igazán ez a stílusú zene. Az elmúlt évek során összegyűlt zenei ötletek kapcsán merült fel bennünk a csapat megalapítása. Igaz kevés időnk van egymásra, de amikor összejövünk, igazi örömzenét játszunk. A szombati adásban vadonatúj dalunkat mutatjuk be, reméljük a közönség is akkora örömmel hallgatja majd, amekkorával mi játsszuk.”- nyilatkozta a fellépés kapcsán Szabó Attila, a Csík Zenekarból. 

Érdemes lesz ezen a szombaton is a Dunára vagy a Duna Worldre kapcsolni 19:40-kor A Dal első középdöntőjére. Kiderül, hogy melyik négy dal jut tovább elsőként a döntőbe, kiosztják A Dal 2016 Felfedezettje díjat, illetve részesei lehetünk a magyar zenei élet nagyágyúiból álló Második Műszak formáció dalpremierjének is.

Szólj hozzá

Eurovíziós Dalfesztivál A Dal