2016. feb 25.

Lezárult a jelentkezés A Dal 2016 Remix versenyére

írta: budapest24
Lezárult a jelentkezés A Dal 2016 Remix versenyére

#dalremix: Hallgasd meg kedvenc feldolgozásod!

A Dal 2016 műsorával párhuzamosan hirdette meg a Petőfi Rádió idén első alkalommal A Dal Remix versenyét, amelyre 205 zenerajongó küldte be átdolgozását. A versenyre való jelentkezés február 15-én lezárult, a nyertes remixet a Petőfi TV-n  A Dal After adásában hirdetik ki.
esc2016_cometogether_horizontal-500x281.png

A Dal 2016 műsor küldetése, hogy teret adjon a zenének és a ritmusnak, és ezt támogatta a Remix verseny is, amelyet a vállalkozó kedvű zenerajongóknak hirdették meg. A Dal 2016-ba bekerülő 30 dal egyikéből kellett a versenyre jelentkezőknek négy perces átdolgozást készíteniük.

A január 22-én meghirdetett versenyre az ország minden területéről érkeztek jelentkezők, sőt Németországból, Nagy Britanniából, de még az Egyesült Államokból is küldtek be átdolgozásokat az ott élő magyarok. A legtöbben Karmapolis & Szécsi Böbe Hold On To című dalát dolgozták fel, őket követi a Passed Driftin című száma és Odett Stardust dala.

A beérkezett remixek értékelését már időközben elkezdte a Petőfi Rádió műsorvezetőiből, zenei szerkesztőiből és DJ-kből álló zsűrije. A tét nagy, mert a Remix verseny győztes feldolgozását önálló dalpremierként mutathatja be készítője a Petőfi Rádióban, valamint a nyertes remix felkerül a Petőfi Rádió a lejátszási listájára.

Már csak néhány napot kell aludni szombat estig, hogy a Petőfi TV-ben A Dal After adásában kiderüljön, ki nyerte A Dal Remix versenyét. Addig is érdemes meghallgatni a remixeket a SoundCloudon, ahol a #dalremix-re kell rákeresni.

Szólj hozzá

program Eurovíziós Dalfesztivál A Dal tv/rádió