2016. feb 25.

Pályaválasztási nyílt nap a cirkuszban

írta: budapest24
Pályaválasztási nyílt nap a cirkuszban

A gyermekek oktatási, nevelési feladatainak nagy felelősséggel bíró része a tanuló pályaválasztási orientációjának segítése. A Fővárosi Nagycirkusz nyílt napra várja azokat a pedagógusokat és diákjaikat, akik az előadó-művészeti pálya iránt tehetséget, elhivatottságot éreznek.
uad_4264.jpg

Rettentően nehéz egy 10-12 éves, vagy egy középiskolás gyermek még kiforratlan személyiségébe belelátni egy esetleges sikeres jövőképet, pályaívet, csak a pedagógusok szaktudása, emberismerete, empátiája lehet erre képes. A Fővárosi Nagycirkusz, mint nemzeti előadó-művészeti intézmény rendkívül komolyan veszi a tehetséggondozás e nagyon felelősségteljes feladatát, s arra kéri a pedagógusokat, hogy ha a környezetükben, az iskolában van olyan tehetséges diák, akit alkalmasnak látnak az artista pályára, segítsék a pályaválasztását, vegyék fel az artistaképző iskolával a kapcsolatot, hiszen azoknak a fiataloknak, akik számára az előadó-művészeti pálya, a cirkusz világa, az artista létforma jelentheti a jövőbeni boldogságot, a kiteljesedést, a Baross Imre Artistaképző iskola nyújthatja azt a nevelési, oktatási, szakmai hátteret, amely biztosítéka lehet egy sikeres artista életpályának.

A Fővárosi Nagycirkusz egy ingyenes cirkuszi előadással egybekötött nyílt napot tart általános iskola 4-5. osztályos gyermekek és középiskolás fiúk részére, akiknek mozgása, ügyessége, fizikuma, vágya az önmegvalósításra ebbe a csodálatos világba predesztinálja őket.

Cirkuszművészeti Nyílt Nap:

  1. február 26. 14 óra

Helyszín:

Fővárosi Nagycirkusz Budapest

Program:

Köszöntőt, tájékoztatót mond Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója, valamint Murainé Szakáts Ildikó, a Baross Imre Artistaképző Iskola igazgatója, azután A Fesztikon című cirkuszi előadás megtekintése, majd a Baross Imre Artistaképző Iskola tanulóival való találkozás, artistaszerek kipróbálásának lehetősége.
uad_5056.jpg

Belépés:

díjmentes, regisztrációhoz kötött

Regisztráció: 

igazgato@biak.hu

sales@maciva.hu

A Baross Imre Artistaképző Iskola az alábbi korosztályokban nyújt felvételi lehetőséget a 2016/17-es tanévben:

  • 9-10 éves tanulók: 20 fő – fiúk, lányok
  • 12-17 éves tanulók: 15 fő – csak fiúk

Kapcsolódó programok:

Atlantisz gyermekei – Vízi cirkusz bemutató előadás: 2016. március 12. 19 óra

Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz

ARTista Café: 2016. március 21. 18 óra

Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz

uad_5205.jpg

Szólj hozzá

Fővárosi Nagycirkusz