2016. feb 27.

A TE SZAVAZATOD DÖNTHETI EL, HOGY KI LESZ A DAL 2016 NYERTESE SZOMBATON

írta: budapest24
A TE SZAVAZATOD DÖNTHETI EL, HOGY KI LESZ  A DAL 2016 NYERTESE SZOMBATON

A zsűri által a négy legjobbnak ítélt dal KÖZÜL a nézők dönthetik el, hogy ki képviselje hazánkat a eurovíziós dalfesztiválon, Stockholmban
esc2016_cometogether_horizontal-500x281.png

A tavalyi versenyhez hasonlóan, idén is A Dal 2016 döntőjébe jutott nyolc produkcióból először a négytagú zsűri választja ki a négy legjobb dalt, amelyek közül végül a nézők dönthetik el szavazataikkal, hogy ki nyerje meg A Dal 2016-ot.

Szombaton ér véget a Duna és a Duna World csatornákon a januárban indult, 3 elődöntőből, 2 középdöntőből és a fináléból álló zenei dalválasztó műsor, a Dal 2016, amelynek legfőbb célja az, hogy új, igényes és minőségi dalok szülessenek Magyarországon, és ezeket minél szélesebb körben megismerhessék a nézők.

A szombati döntőben fellép: Berkes Olivér & Tóth Andi, Freddie, Kállay Saunders Band, Mushu, Oláh Gergő, Parno Graszt, Petruska, Vásáry André. A nyolc döntős dal meghallgatása után a zsűri tagok egyenként 4-6-8 és 10-es pontszámot adnak az általuk legjobbnak tartott négy dalnak, majd ezek összesítéséből kiderül, hogy melyik lesz a TOP 4 Döntős Dal, amelyekre ezután a nézők szavazhatnak, eldöntve, hogy melyik dal nyerje meg A Dal 2016-ot, és képviselje hazánkat a stockholmi Eurovíziós Dalfesztiválon.

„Ezt a szavazási formátumot használtuk a korábbi döntőkben is, és használjuk most is, mert szeretnénk, ha a szakmai szempontok mellett a nézői vélemények különösen nagy hangsúlyt kapnának egy ilyen fontos pillanatban” – mondta Grexa Liliána, az MTVA műsorkommunikációs vezetője. Bár az elő- és középdöntők során is a néző volt az „ötödik zsűritag”, de a Döntőben alkalmazott szavazási renddel tulajdonképpen a végső döntést adjuk a nézők kezébe. Így az is elképzelhető, hogy nem a zsűri által legmagasabb pontszámot kapó dal kerül ki nyertesként, hanem az, amelyik a TOP 4-ből a legközelebb áll a közönség szívéhez” – tette hozzá Grexa Liliána.

A döntő alatt is ingyenes lesz a szavazás A Dal applikáción, illetve az adás ideje alatt A Dal 2016 honlapján is voksolhat majd a közönség. Mindezek mellett természetesen hagyományos, alapdíjas sms szavazással is támogathatják kedvencüket a nézők a
+36 (20,30,70)-4422-999 számra történő sms küldéssel. A Dal 2016 sms-, online- és applikációs pontozásának és szavazásának leírásáról és szabályairól részletes tájékoztatás itt található.

A Dal 2016 applikációról még egyszer

A Dal 2016 applikáció IOS, Android és Windows Phone rendszerű készülékeken is használható. Az alkalmazás elérhető az App Store-ban, a Google Play és a WP áruházakban. Azon felhasználók, akik a korábbi években már letöltötték A Dal alkalmazást IOS vagy Android készülékeikre, annyit kell tenniük, hogy letöltik az alkalmazás áruházak kínálta legújabb frissítését.

Az alkalmazás első használata előtt regisztrálni kell, amit már érdemes jóval a döntő előtt megtenni, hogy mire elkezdődik A Dal 2016 fináléja, már csak a szavazásra kelljen figyelni.

A közszolgálati médiaszolgáltatás küldetése a kulturális értelemben is, átfogó médiaszolgáltatás nyújtása. A közmédia elkötelezett a kultúra, ezen belül kiemelten a zeneművészet támogatásában, és annak népszerűsítésében. Az immár ötödik alkalommal képernyőre kerülő dalválasztó show legfontosabb célja, hogy új, igényes és minőségi dalok szülessenek.

 

Szólj hozzá

zene program Eurovíziós Dalfesztivál A Dal tv/rádió