2015. máj 29.

Barabás Évi a természet közelségét érzi Hugoval

írta: budapest24
Barabás Évi a természet közelségét érzi Hugoval

"Ez a másik intelligencia a legjobb tükör, és minden gazdinak hagynia kellene, hogy a kutyája visszavigye a természetbe."

Barabás Évi minden percét Hugoval, a zsömle színű terrier keverék kutyájával töltené, és mint a hétvégi DOG CHOW® KutyaSport Majális háziasszonya, másokat is arra biztat, hogy éljék meg az értékes pillanatokat a kutyájukkal.
unnamed_76.jpg

Évi és Hugo már több mint 5 éve elválaszthatatlanok, együtt sportolnak, játszanak és még dolgozni is gyakran jár a kutya a gazdijával. Nem csoda, hogy ilyen fontos szerepet tölt be Hugo Évi életében, hiszen a műsorvezető kislány kora óta vágyott saját kutyára, és amikor az apró vízilóra emlékeztető kedvenc megszületett az Állatok Világnapján, rögtön létrejött köztük a kapocs. Évi úgy tartja, hogy a közös nyelv kialakítása és a szavak nélküli kommunikáció az ember legjobb négylábú barátjával olyan felemelő élmény, mint mikor a jelnyelvet megtanulva siketekkel tud beszélgetni az ember. "Elfelejtett érzékszerveket mozgósít, és szerintem érdemes lenne óvodákban és iskolákban kutyás órákat tartani a gyerekeknek, mert hosszútávon így lenne elkerülhető a félelem és a meg nem értés." - tette hozzá Évi.


Amellett, hogy a kutya a lelket is építi, Évi szerint Hugo nagyszerű személyi edző is, hiszen rendszeresen futnak, kirándulnak vagy frizbiznek együtt. A kutyás frizbit kettejüknek egyelőre csak szórakozás, hivatalos versenyen még nem indultak párban, de a kerti gyakorlások során rengeteg sikerélményben volt már részük. Évi korábban belekóstolt egyszer a versenyzésbe is, a profi Piero nevű border collieval, és nagy izgalommal várja, hogy a május végi Európa bajnokságon milyen csodás teljesítménnyel rukkolnak majd elő a profik. "A kutyás frizbi azért nagyszerű közös sport, mert a kutyus az összes ösztönét mozgósíthatja és kiélheti. Összpontosít, vadászik, zsákmányt szerez és visszahoz, miközben elképesztően gyorsan fut és ugrik, szinte repül.  A külvilág megszűnik, jó esetben néhány percre egy emberként, vagy egy kutyaként létezünk." - lelkendezett Évi.

A DOG CHOW KutyaSport Majális, nem csak a megrendezésre kerülő Kutyafrizbi EB miatt Évi szívügye, hanem azon meggyőződése miatt is, hogy az embereknek többet kellene tanulniuk a kutyáikról, jobban meg kellene őket érteniük, hogy felelős gazdikká válhassanak. Évi szerint a kutyatartás egyik legnehezebb része az együttélés más kutyásokkal és nem kutyásokkal úgy, hogy megértsük és elfogadjuk egymás igényeit és félelmeit egyaránt. Személyes tapasztalata, hogy nem egyszerű feladat kutyával étterembe, szállodába menni, egyenrangúként jelen lenni különféle közösségekben, mert gyakran a kommunikáció hiánya miatt csak a tiltásokba és korlátokba ütközik gazda és kutyája. Évi hozzátette: "Sokat kell tanulnunk egymásról és beszélnünk egymással ahhoz, hogy tudatos gazdiként tudjunk helytállni, és az ilyen közösségek és rendezvények, mint a hétvégi DOG CHOW KutyaSport Majális, nagyszerű alkalmat adnak erre. Mindenkit bíztatok, hogy jöjjön el a Városligetbe a kutyájával ezen a hétvégén, hogy aktív és élménydús időt tölthessünk együtt kedvenceinkkel, hiszen a frizbi mellett lesz kutyamedence, ahol a dog diving is kipróbálható, és számos más színes programlehetőség vár a kutyákra és gazdikra egyaránt. "

 

DOG CHOW Kutyasport Majális - Kutyafrizbi Európa Bajnokság

Időpont: 2015. május 30-31. 10.00-18.00

Helyszín: Városliget, XIV. kerület, Olof Palme sétány mögötti terület

Házigazda: Barabás Éva

A BELÉPÉS INGYENES!

www.facebook.com/DogChowHungary

Szólj hozzá

fesztivál program