2015. júl 06.

Jelentősen erősödött a Duna TV nézettsége

írta: budapest24
Jelentősen erősödött a Duna TV nézettsége

9%-os közönségarányt ért el a legnagyobb nézettségű közszolgálati tévéadó, a Duna TV a 27. héten, főműsoridőben (a 18:30 és 22 óra közötti idősávban) a Nielsen Közönségmérés adatai alapján.

A teljes napot tekintve a nézők 7,4%-a választotta a csatornát. Mindkét eredmény harmadik helyezést jelentett az adó számára az összes magyarországi csatorna rangsorában, amellett, hogy a tavaszi (április-májusi) időszakhoz képest számottevő növekményt is hozott. A 27. héten a teljes napot tekintve 17%-kal, míg főműsoridőben 30%-kal nőtt a Duna TV közönségaránya az említett tavaszi hónapok átlagához képest.

 images_1.jpeg

Hétközben az olyan napi sorozatok alapozták meg a Duna közönségét, mint a délután jelentkező Lola, a Híradó után sugárzott Don Matteo, illetve az azt követő Hegyi doktor – újra rendel című nagysikerű német-osztrák koprodukció. Utóbbi az elmúlt héten három alkalommal is a második legnézettebb műsor lett a saját idősávjában, megelőzve a TV2-t. Átlagos nézőszáma a múlt heti epizódok esetében 460 ezer fő volt, közönségaránya pedig 12,5%.

Hétvégén a Forma-1 mellett a Red Bull - Air Race közvetítések és a szombat esti filmek hoztak kiemelkedő nézőszámokat a Duna TV számára. A Forma-1 Brit Nagydíjnak mind a szombati időmérő edzése, mind pedig maga a vasárnapi futam piacvezető műsor volt a saját idősávjában. Magának a futamnak 771 ezer fős átlagközönsége volt: a nézők 27,2%-a választotta ezt a programot vasárnap délutáni szórakozásul. Ugyancsak a saját idősávja legnagyobb nézettségű műsora lett a szombat délutáni Red Bull – Air Race előfutamok közvetítése, míg a vasárnap délután 16:15-től sugárzott döntők idején a Duna 277 ezer fős nézettséggel a második legnagyobb közönségű adó volt.

Szombat este két filmmel is a nézettségi rangsor második helyére lépett elő a  Duna TV: este fél 8-tól a Hippolyttal, amelyet 338 ezren, majd ezt követően A kis szemtanúval, amelyet 351 ezren néztek. Mindkét műsor 10% feletti közönségarányt ért el a teljes népesség körében.

Forrás: Nielsen Közönségmérés

Szólj hozzá

tv/rádió