2016. már 10.

A szakértelem védelemmé alakítása: a Kaspersky Lab bővíti vállalati portfólióját

írta: budapest24
A szakértelem védelemmé alakítása: a Kaspersky Lab bővíti vállalati portfólióját

A Kaspersky Lab kibővíti vállalati portfólióját a Security Intelligence Services elindításával, amelynek célja a vezető biztonsági szakértelem gyorsabb megosztása és a szaktudás átalakítása az ügyfelek védelmévé. A biztonságtechnikai központok, a nagyvállalati IT-részlegek és a szolgáltatást nyújtók számára készült Security Intelligence Services fenyegetésekkel kapcsolatos adatfolyamokat és jelentéseket, szakértőknek szánt biztonságtudatossági programokat és tréningeket, valamint speciális szolgáltatásokat, köztük behatolás-tesztelést és alkalmazásbiztonsági értékelést kínál. 

kaspersky-activator-download.jpg

“Jelentős elmozdulás figyelhető meg egy adaptív biztonsági stratégia irányába, különösen a nagyvállalatok körében. A nagyvállalatok megértik, hogy a folyamatos fenyegetettség-megelőzésen és a szabályozásoknak való megfelelésen túlmenően szükségük van olyan eszközökre és tudásra, amellyel azonosíthatják a komplex és célzott fenyegetéseket és csökkenthetik a lehetséges károkat. A Kaspersky Lab-nél hiszünk abban, hogy vezető biztonságtechnikai tudásunk megosztása jól használható biztonsági szolgáltatások és következő generációs megoldások formájában, amely a helyes út a jobb biztonság eléréséhez. A kritikus vállalati biztonsági fenyegetések elhárítását segítő Security Intelligence Services az első mérföldköve új üzleti stratégiánknak, melynek célja, hogy felgyorsítsa a biztonsági szakértelem átalakítását valódi, ügyfeleinknek nyújtott védelemmé.” – mondta Veniamin Levtsov, a Kaspersky Lab Enterprise and Presales alelnöke.

A Kaspersky Lab-féle Security Intelligence Services célja, hogy megfeleljen a nagy szervezetek, a kormányzati hivatalok, az internetszolgáltatók és a távközlési cégek leggyakoribb igényeinek. Három fő területet fed le: biztonsági értékelés, képzés és a fenyegetésekkel kapcsolatos adatok szolgáltatása. 

Biztonsági értékelés: a következő támadás pontos részletei, még mielőtt megtörténik

A biztonsági értékelés (Security Assessment) egy teljesen új szolgáltatás a Kaspersky Lab részéről, amely magában foglalja a behatolás-észlelést és az alkalmazásbiztonsági értékelést. Lehetővé teszi a vállalati ügyfelek számára, hogy megjósolják egy kibertámadás pontos részleteit, még mielőtt az megtörténne, így a Kaspersky Lab felgyorsítja a tudás valós védelemmé való átalakítását. A Kaspersky Lab biztonsági szakértőkből álló csapata elkötelezetten támogatja ezt a szolgáltatást, és képes tesztelni a cég védelmét többféle támadási módszer ellen. 

Kiberbiztonsági képzés: szakértői tanfolyamok az információbiztonság témakörében

A Security Intelligence Services fontos része a kiberbiztonsági képzés. A legjobb gamification technikákat alkalmazó, a social engineering és célzott támadásokra vonatkozó legfrissebb ismereteken alapuló, a vállalati alkalmazottaknak szánt kiberbiztonság-tudatossági program a tesztelés során kitűnő eredményeket ért el. 

A Kaspersky Lab ugyancsak megosztja kiterjedt biztonsági szakértelmét más IT-biztonsági szakemberekkel. A kiberbiztonsági tréning fontos része a kiberbiztonság alapjainak, a digitális nyomozás módszereinek és a vírusanalízis technikáinak a megismertetése. Ennek a képzésnek jó hasznát vehetik a nagyvállalatok, valamint a kormányzati és bűnüldöző szervek. A biztonsági ismeretek megosztásának egyik figyelemre méltó példája a Kaspersky Lab együttműködése a londoni rendőrséggel és az Interpollal. A képzés ellátja az IT-biztonsági szakértőket a szükséges szakértelemmel és ismeretekkel, hogy képesek legyenek azonosítani és elhárítani a kibertámadásokat.

Fenyegetésekkel kapcsolatos ismeretek: adatvezérelt, kompromisszumok nélküli információ-megosztás

A Security Intelligence Services csomag lehetővé teszi a cégek számára, hogy hozzáférjenek a Kaspersky Lab fenyegetésekkel kapcsolatos adataihoz a Threat Data Feeds és a Bitnet Tracking szolgáltatáson keresztül. A Threat Data Feeds azonnali információkat nyújt a rosszindulatú programokról és URL-ekről, az adathalász támadásokról, valamint a mobil fenyegetésekről, és kompatibilis a népszerű SIEM megoldásokkal. A Kaspersky Lab szakértői munkájának gyümölcse szintén elérhető az Intelligence Reporting szolgáltatás keretében, amely rendelésre készült jelentéseket, valamint a legújabb és legkifinomultabb fenyegetésekről szóló azonnali jelentéseket kínál. 

Tudjon meg további részleteket a szolgáltatásokról a Kaspersky Lab webhelyén itt. 

A Kaspersky Lab-ről

Kaspersky Lab a világ legnagyobb és leggyorsabban növekvő magántulajdonban lévő végpontvédelmi megoldásokat gyártó vállalata. A céget a világ négy legnagyobb végfelhasználói biztonsági megoldást gyártó vállalata közé választották (IDC, 2014). 1997 óta a Kaspersky Lab az IT biztonság innovátorává nőtte ki magát, hatékony digitális biztonsági megoldásokat kínálva a felhasználóknak, kis- és középvállalatoknak valamint nagyvállalatoknak egyaránt. A Kaspersky Lab jelenleg csaknem 200 országban működik világszerte és több, mint 400 millió felhasználónak biztosít védelmet. Tudjon meg többet a www.kaspersky.co weboldalon.

Szólj hozzá

tudomány