2014. nov 18.

Látványkonyhában készítette el a pár az olaszok specialitását

írta: budapest24
Látványkonyhában készítette el a pár az olaszok specialitását

Alkalmi szakácsnak állt Epres Panni és Benedek Tibor

Kötényhúzás, tésztagyúrás, töltés, pörgetés, kóstolás és sütés – alkalmi séfként mutatkozott be a Trattoria Gusto két új társtulajdonosa, Benedek Tibor és Epres Panni. Kiderült: nem csak a kifutón, a medence partján és a magánéletükben állják meg a helyüket, hanem közös munkájuknak köszönhetően immár a gasztronómia világában is. A házaspár ihlette a budapesti családok olasz éttermének vadonatúj ételkülönlegességét, amelyet a látványkonyhában el is készítettek.

Háromszoros olimpiai bajnokunk és modell felesége új szerepben mutatkoznak be: a hagyományos olasz specialitásokra szakosodott Trattoria Gusto társtulajdonosaként. Ez alkalomból kötényt húztak, alkalmi séfnek álltak, és megmutatták, hogyan készül egy hamisítatlan olasz fogás, a Focaccia di Recco.

„13 évig éltem olaszországi Reccoban, ebből Panni hét évig volt kint velem, számtalan emlék, élmény köt minket oda. Sokszor nosztalgiázunk azokról az évekről, és a legjobban az ottani ízvilág, az olasz ételek hiányoznak nekünk. Amilyen például a focaccia is – ez egy speciális vékony tészta sajttal töltve, forró kemencében pár perc alatt kész, egyszerű, mégis finom, laktató étel. Mi is beálltunk Pannival a látványkonyhába, megküzdöttem a tésztapörgetéssel, és bár nagyon finom lett a végeredmény, be kell látnom, az étterem olasz séfje, Simone sokkal ügyesebb nálam” – mondta nevetve Benedek Tibor.

Felesége nem csak a medence partján drukkol férjének - ezúttal a kemence mellől adta a tanácsokat, majd besegített a sütésbe. A gyönyörű modell még emlékszik arra, milyen volt, amikor Tibor sokkal gyakrabban tüsténkedett a konyhában. „Kapcsolatunk elején gyakran lepett meg olaszos ételekkel, például kagylós tésztával, amit imádok. Nagyon jól főz, de ő az a fajta férfi, aki a vacsorát kisujjból megoldja, a romokat viszont maga mögött hagyja, így a mosogatás még ezeknél a meglepetés vacsoráknál is rendszerint rám maradt” – árulta el mosolyogva Panni, aki örül, hogy ezentúl nem kell egykori lakóvárosukig, Reccoig utazni, ha focacciára fájna a foguk. Ez a tésztaétel ugyanis felkerült az étlapra - a Panni és Tibor ihlette különleges Focaccia di Reccot innentől kezdve bárki megkóstolhatja.

A házaspárnak eddig ritkábban volt lehetősége arra, hogy a gyermeknevelés és a munkájuk mellett kellő időt szánjanak egymásra, most azonban – lévén mindketten társtulajdonosok lettek – gyakrabban ülhetnek közösen az asztalhoz, és próbálhatják ki magukat a gasztronómia világában. „Ez persze nem azt jelenti, hogy kevesebb idő jut a két gyermekünkre, sőt, fontos, hogy itt nem csak a mi csemetéink, hanem más családok is jól érezzék magukat” – mondta Panni, aki azt is elárulta: míg fiuk, Mór rajong az olasz ételekért, Barka lányuk igazi kis konyhatündér, és ahogy apukájában, benne is buzog a versenyszellem: nemsokára süteménysütésre hívja kis barátait.

A gasztrókaland után a házaspárra meglepetés várt: jelenlétükben leplezték le ugyanis a „Hírességek falát”, amely az étterem kiemelt helyén gyűjti össze az ismert emberek fotóit – így Panniét és Tiborét – , akik belekóstolnak a Gustóban az eredeti olasz konyha ízeibe.

Szólj hozzá

bulvár étel Benedek Tibor Gusto Epres Panni