2014. dec 11.

Bemutatták az újabb 10 továbbjutót a Petőfin

írta: budapest24
Bemutatták az újabb 10 továbbjutót a Petőfin

Újabb tíz továbbjutót mutattak be szerdán a Petőfi Rádió műsorán. Az M1-en 2015. január 24-én induló A Dal című showban a versengők listájáról szerdán Antal Tímea, Éliás Gyula Jr. és a Fourtissimo, a Fool Moon, Ív - Katona-Zsombori Éva, Mujahid Zoltán, a Pankastic!, a Proof of Life, Szakács Gergő, Szűcs Gabi és Wolf Kati nevét hozták nyilvánosságra.

Az MTV és az MTVA jövő évi dalválasztó műsorsorozatának zsűrijében Rúzsa Magdi énekesnő, Csiszár Jenő, az MTVA program-főtanácsadója, valamint Rákay Philip, az MTV Nonprofit Zrt. vezérigazgató-helyettese mellett Pierrot (Marosi Z. Tamás) EMeRTon-díjas zeneszerző, előadó, dalszövegíró, producer szerepel. Az ötödik zsűritag a közönség lesz, a nézők egy új mobilalkalmazás segítségével pontozhatnak a produkciókra.

A Dal 2015-re 351 pályamű érkezett. Január 24-én, 31-én és február 7-én szombaton tíz-tíz dal hangzik el a három elődöntőben, öten a zsűri pontjai alapján jutnak tovább adásonként, a hatodik továbbjutóról pedig ismét a nézők döntenek, vagy a mobilalkalmazás, vagy SMS segítségével. A két középdöntő február 14-én és 21-én lesz, onnan nyolc produkció jut a február 28-ai döntőbe, amelyben kiderül, melyik dal és előadó képviseli Magyarországot a 2015-es Eurovíziós Dalfesztiválon május 19. és 23. között Bécsben.

photo_2014_12_08_18_05_05_1_small_.jpg

A szerdán ismertetett tízes lista dalcímekkel együtt: Antal Tímea (Woke Up This Way, szerzők: Malek Miklós és Dimitri Ehrlich), Éliás Gyula Jr. feat. Fourtissimo (Run to You; Éliás Gyula Jr. és Király Martina), Fool Moon (Back to Right; Molnár Gábor és Kasai Jnoffin), Ív - Katona-Zsombori Éva (Fire; Katona-Zsombori Éva, Tóth Lóránt, Gálosi László), Mujahid Zoltán (Beside You; Mujahid Zoltán, Csöndör László Diaz, Johnny K. Palmer), Pankastic! (Kicsi a világ, de nagy világ; Kálmán Tamás), Proof of Life (Hol a határ; Krajczár Péter, Schmél Csaba, Nagyváradi Nelli), Szakács Gergő (Ősz utca; Csöndör László Diaz, Szakács Gergő, Karácson Tamás), Szűcs Gabi (Úgysem felejtesz el; Gátos Iván, Szűcs Gabi, Hegyi György), Wolf Kati (Ne engedj el!; Sebastian Zelle, Martin Ankelius, Krajczár Péter, Major Eszter, Linnea Deb).

A 30-as elődöntő első harmadának kilétét hétfőn az Akvárium Klubban fedték fel, a még hiányzó tíz előadó és dal pénteken, szintén a Petőfi Rádió délelőtti műsorában válik ismertté.

       

 

Szólj hozzá

zene tv verseny MTVA Wolf Kati Csiszár Jenő Petőfi Rádió Pierrot Rúzsa Magdi Rákay Philip Malek Miklós Fool Moon A Dal Éliás Gyula tv/rádió Antal Tímea Mujahid Zoltán