2014. dec 14.

Háromszoros Golden Globe jelöléssel büszkélkedhet A férjem védelmében

írta: budapest24
Háromszoros Golden Globe jelöléssel büszkélkedhet A férjem védelmében

Kihirdették a Golden Globe 2015-ös jelöltjeinek névsorát. Az új mezőnyben igazi díjesőben lehet része A férjem védelmében című sorozatnak, hiszen a legjobb tévésorozat kategóriájában kapott jelölés mellett két színésze, Julianna Margulies és Alan Cumming is esélyes a győzelemre.

 a_ferjem_vedelmeben.jpg

Pár hét múlva, január 11-én ismét megrendezésre kerül Beverly Hillsben a filmes szakma egyik nagyszabású díjátadója, a Golden Globe. A számtalan nominált között a Universal Channelen jelenleg is futó A férjem védelmében olyan riválisokkal száll harcba a legjobb tévédráma-sorozat szobráért, mint a Trónok harca, a The Affair, a Downton Abbey és a Kártyavár. A színésznők között esélyes Julianna Marqulies is (Alicia Florrick), aki olyan nevekkel versenghet, mint 
Claire Danes (Homeland) vagy Viola Davis (How to Get Away with Murder). A férjem védelmében azonban ez alkalommal akár triplázhat is, mivel a tévés sorozatok között Alan Cumming a legjobb mellékszereplők kategóriájában startolhat, például Bull Murray (Olive Kitteridge) és Colin Hanks (Fargo) társaságában.

 alan_cumming.jpg

„Nagyon élveztük A férjem védelmében legutóbbi forgatásait. Ez a jelölés olyan nekünk, mint egy cseresznye a világ legnagyobb fagylaltkehelyén. Nem tudjuk eléggé megköszönni a Hollywood Foreign Press-nek. A szereplők fantasztikusan alakítottak ebben az utolsó évben, így különösen nagyszerű érzés, hogy értékelik őket - Julianna-t és Alant külön-külön, de a teljes szereplőgárdát is” – mondta lelkesen Robert és Michelle King, a sorozat forgatókönyvírói.

 julianna_marguiles_1.jpg

„Ez a jelölés sokkoló és bámulatos, főleg úgy, hogy az egész sorozatot elismerik.  A férjem védelmében írói rendhagyó munkát végeznek. Köszönöm a HFPA-nak, hogy könnyítettek reggel a hajam befestésén egy ezüst filctollal!” – viccelődött Alan Cumming, A férjem védelmében Eli Goldja.

 julianna_margulies.jpg

Az Arany Glóbuszra idén olyan alkotások is esélyesek, mint a többszörösen jelölt Birdman, a Sráckor, vagy éppen a Kódjátszma. A filmrajongók 2015-ben is élőben nézhetik az est legizgalmasabb pillanatait, amelynek háziasszonya ismét Tina Fey és Amy Poehler lesz. Tavaly egyébként 20,9 millióan követték figyelemmel a műsort, így 2004 óta a legnézettebb Golden Globe-gála lett.

Szólj hozzá

tv külföld Julianna Margulies Claire Danes Golden Globe Alan Cumming tv/rádió Bill Murrey