2014. dec 16.

A Macskafogó inspirálta a BP legújabb kollekcióját

írta: budapest24
A Macskafogó inspirálta a BP legújabb kollekcióját

Ternovszky Béla kultikus karaktereit ruhákra álmodták

Ki ne emlékezne Grabowskira, az Intermouse hősies titkosügynökére vagy a Lusta Dickre, a trombitáló egérre, Ternovszky Béla nemzetközi sikereket elért kultuszfilmjének népszerű karaktereire? A Macskafogó című animációs film szereplőit számtalan alkalommal láthattuk már a mozivásznon és a TV képernyőkön, most azonban egyedülálló módon egy ruházati kollekció darabjain jelennek meg. A BP Clothing december 18-án mutatja be a Ternovszky Bélával közösen készített Macskafogó Editiont.

bpclothing_macskafogo_edition.jpg

A BP Clothing az egyik legnépszerűbb streetwear márka a fiatalok körében: A klasszikus BP logóval ellátott sapkáikat szinte senkinek sem kell bemutatni, terveztek már a Wu-Tang-Clan európai turnéjához hivatalos pólókat, legfrissebb „Back to the Woods” nevű téli kollekciójuk pedig alig egy hónapja jelent meg. A tervezők azonban egy pillanatig sem pihennek, máris egy friss ötlettel jelentkeznek. A ruházati cég designerei decemberben egy igazi nagy dobással rukkolnak elő: a Macskafogó című hazai kultfilm által inspirált limitált kollekciójukat dobják piacra.

A BDPST brand tervezői személyesen vették fel a kapcsolatot az animációs film karaktereinek megálmodójával, Ternovszky Bélával és közösen alkották meg vadonatúj ruháikat és kiegészítőiket. Ennek exkluzív darabjain a titkosügynök Grabowski, a trombitás Lusta Dick, valamint a gengszterpatkányok Cookie, Buddy és Billy szerepelnek. A lokális ruházati brand az animációs film kedvenc karaktereit helyezte új, urbánus kontextusba.

bpclothing_macskafogo_kollekcio.jpg

Mindig is arra törekedtem, hogy olyan filmeken dolgozhassak, melyek megalkotása maga is szórakoztató, ami közben nem kell unatkozni. A forgatókönyv is azért landolt nálam, mert azt mondták rá: ez a Béla világa. A film tesztvetítései már sejtették, hogy a közönség szeretni fogja a karaktereket, így a bemutatótól indulóan mi magunk tartottuk kézben a másodlagos jogfelhasználás lehetőségeit. Ha így nézzük, a BP Clothing azon döntése, hogy az eredeti alkotókkal együttműködve szerepeltesse a Macskafogó karaktereit új kollekciójukon, arról árulkodik, hogy remek üzleti érzékük van!” – mondta Ternovszky Béla.

bpclothing_macskafogo_sapka.jpg

A kollekció tervezői december 18-án, nagyszabású rendezvényen mutatják be a Macskafogó által ihletett kollekciójukat. „Az idei karácsonyi időszakra időzített titkos fegyverünk minden eddigi dobásunknál kedvesebb számunkra: a Ternovszky Bélával közösen tervezett Macskafogó Edition új szintet jelent a márka életében és egy új látásmódot igyekszik behozni a hazai ruhaiparba egyaránt. Egy ilyen kaliberű alkotóval együtt dolgozni hatalmas megtiszteltetés. Minden eddiginél aprólékosabb kidolgozásával és magasabb minőségű anyagaival szeretnénk méltó emléket állítani ennek a páratlan alkotásnak, ami a magyar animációzás egyik legragyogóbb csillaga és talán legfontosabb állomása már három évtized óta rendületlenül. A BDPST a Macskafogó újraértelmezésével a hazai gyártású animációs filmekre is szeretné irányítani egy kicsit a  figyelmet. Ez egy létező, élő szakma, remek szakemberekkel. A kollekció december 19-én debütál a BP Shopokban.” – árulta el Jakab Péter, a BP Clothing művészeti vezetője.

bpclothing_macskafogo_sapka_2.jpg

A BP Clothing Macskafogó Edition december 18-án mutatkozik be az AnkertbenAz esemény díszvendége Ternovszky Béla lesz, aki mesél a film születéséről és a kollekció létrejöttéről is. A bemutató előtt rövid helyzetjelentést kaphatunk a magyar animációs szakma jelenéről és jövőképeiről: a Design Terminál által szervezett kerekasztal beszélgetésen az alkotói és a finanszírozói oldal is megszólalási lehetőséghez jut. Az est végén levetítik a kollekciót inspiráló kultuszfilmet, majd állófogadás és DJ szett várja a budapesti ruházati márka szerelmeseit. A Macskafogó kollekció december 19-től kapható a BP Shopokban.

bpclothing_macskafogo_sapka_3.jpg

Szólj hozzá

divat Macskafogó