2015. jan 08.

HolddalaNap Karnevál

írta: budapest24
HolddalaNap Karnevál

Maskurás világzenei koncert és Népek táncai táncház. Február 13-án az Eötvös 10-ben lüktető zenén, táncon, látványos maszkokonés vetítésen keresztül beléphetünk a rítusok világába…

A tánc és a muzsika a hagyományos kultúrákban a középhez való kapcsolódást szolgálták. A HolddalaNap Zenekar dalai ilyen értelemben a rítusok világához közelítenek. Egy sokszínű tehetségekkel megáldott csapat, melynek tagjai szakértői szinten jártasak a különböző népzenékben. Gulyás Anna énekes, dalszerző magyar nyelvű dalai a közép felé vágyakozás lüktető feszültségét, a spirituális útkeresés tüzét hordozzák. A hangszerelés is ezért tradicionális, de egyúttal táncolható. Itt is, ahogyan a hagyományos rítusokban a legkomolyabb áhítat és a móka, az ima és a tánc együtt van jelen. A zenekar tavaly debütáló albumának (’Dandala’) zenei anyagát hallhatjuk, melyben Gulyás Anna saját versei mellett elhangoznak Weöres Sándor és Nagy László műveinek feldolgozásai is. 

dsc_8890a_masolata_jpg.jpg

A Karnevál jegyében maskurás táncosok jelenései kísérik a muzsikaszót. A koncerten fesztiválba illő hangulat fogadja az érkezőket: a tereket lampionok, színes kelmék színesítik, az Ambrozsóky Tanya házi sajtjaiból, s a sajtokhoz hozatott ízes borokból lehet csemegézni. Maszkfestés, népek táncai ruha-kölcsönzés, s más csodák várják a forgatagba érkezőket.  

A koncert után a Népek táncai táncörvénnyel és táncházzal folytatódik az est! Arab, flamenco, roma, moldvai és szabadon forgó táncok egy körben élő muzsikaszóra. Vendég a népszerű Romengo Együttes. A táncházat Inhoff Katalin, a flamenco táncok mestere, és más jeles táncosok vezetik. A talpalávalót a Romengo Együttes és a HolddalaNap Zenekar muzsikusai szolgáltatják, a végén egy hatalmas közös jammeléssel. A tánc nyitánya és záróakkordja: a közép körüli kerengő tánc, hiszen e muzsika ezt az utat kutatja befelé s felfelé

HolddalaNap Karnevál: koncert és táncház

2015. február 13. / 19:30 órától

Eötvös 10 / (Budapest, Eötvös utca 10, 1067)

Jegyárak: diák: 800 Ft, felnőtt: 1500 Ft

HolddalaNap Zenekar: Draskóczy Lídia (hegedű),  Gábos Barna (bambusz-és fafuvolák), Gulyás Anna (ének), Kardos Dániel (gitár), Keresztes Nagy Árpád (ének, koboz, furulya), Ölvedi Gábor (ütőhangszerek, vokál), Vajdovich Árpád (nagybőgő, vokál)

énekes vendég: Lakatos Mónika   

Vendég: aRomengo Együttes

valamint:

Alex Torres Peruból (gitár)

Kerényi Róbert (furulya, töröksíp

PROGRAM:

19:30-20:00    Óriásbábos nyitó misztériumjáték a Bab Társulattal

20:00-21:00    HolddalaNap koncert maszkos táncosokkal

21:15-21:30    Szufi nyitó kerengő tánc

21:30-22:30    Romengo koncert és táncház

22:45-23:45    Flamenco és arab táncház

24-01:00         Moldvai táncház

                        Záró közös tánc és jammalés HolddalaNap muzsikára

                        Záró közös éneklés

Szólj hozzá

zene program