2015. jan 24.

Channing Tatum pofonja...

írta: budapest24
Channing Tatum pofonja...

Johnny Depp legújabb fura figurája...

Amerikai mesterlövész: telitalálat! (16)

Clint Eastwood elérte élete legnagyobb sikerét. A 84 éves színész-rendező új filmje, az Amerikai mesterlövész (16) (American Sniper, hazai bemutató: február 19.) minden rekordot megdöntött az Egyesült Államok mozijaiban: az elmúlt négynapos hétvégén összesen 105 millió dollárt gyűjtött, és ezzel Eastwood hosszú pályájának legsikeresebbje lett – de még jó pár okból bekerült a rekordok könyvébe. Januári premier még nem hozott ilyen bevételt az első hétvégéjén, és komoly háborús film még soha nem aratott ilyen sikert. A diadal az IMAX-mozikban is egyértelmű volt: ott is megdőlt az eddigi januári rekord.

A hatalmas sikerben nyilván közrejátszott a film hat Oscar-díj jelölése: az Amerikai mesterlövész alkotói többek közt a legjobb film, a legjobb adaptált forgatókönyv és a legjobb férfi főszereplő kategóriában is az esélyesek közé kerültek. A film főszereplőjét – az amerikai hadtörténet legsikeresebb mesterlövészét alakító – Bradley Cooper-t tavaly és tavalyelőtt is jelölték az Oscarra. Cooper már a jelölését is Chris Kyle-nak ajánlotta: annak a SEAL-katonának, akit a filmben életre kelt, és négy iraki bevetés után hazai földön lőtték le.

 amerikaimesterlovesz_jelenetfoto_3_.jpg

 

 

Depp újra őrült figura (12)

Bár egyre több pletyka kering az interneten Johnny Depp és Amber Heard szakításáról, a sztár és szerelme teljes egyetértésben jelent meg Depp új vígjátéka, a Mortdecai (Mortdecai, hazai bemutató: január 22.) berlini és londoni gálapremierjén – pedig a rosszindulatú hírek már azt is tudni vélték, hogy a szakítás oka éppen Depp mortdecaibeli partnere, Gwyneth Paltrow volna.

Heard még azt is elmesélte az újságíróknak, hogy a párja hogyan teszteli furcsa, bogaras figuráit – a film címszereplője, Mortdecai, a különös bajszú, szélhámos arisztokrata valószínűleg a klasszikusok közé, Jack kapitány és Ollókezű Edward mellé kerül.

– Johnny régebben sokat játszott a lányával meg az ő Barbie babáival. És barbie-zás közben a lányán tesztelte az új figuráit. Jack kapitány is ott született. Lily-Rose már kinőtt a babázásból, de Johnny megtartotta a barbie-kat: szerintem, az új szerepeit még most is velük próbálja ki.

 foxcatcher_oscar_5.jpg

 

Kingsman: a várható szupersiker (16)

Mi Matthew Vaughn titka? A rendező civilben laza és vicces, a szakmájában pedig nem hibázik: eddig minden filmje kultikus lett. A Torta című gengsztermozival kezdte, és a Csillagpor, a Kick/Ass és az X-Men – Az elsők is klasszikussá vált. De a legnagyobb hírű valószínűleg a hamarosan a mozikba kerülő, de már most nagy port verő Kingsman – A titkos szolgálat (16) (Kingsman: The Secret Service, hazai bemutató: február 12.) lesz. A film a régi kémműfaj vad és vagány újragondolása Colin Firth, Samuel L. Jackson, Michael Caine, valamint egy másik legenda, Mark Hamill közreműködésével.

A rendező egy premier előtti interjúban elárulta, hogy mi segíti a munkáját – csak a gyerekkori kedvencei foglalkoztatják.

Colin Firth meg én teljesen egyetértettünk ebben – nyilatkozta Vaughn. – Kiskorunkban lenyűgöztek minket a klasszikus kémfilmek és –tévésorozatok. Nekem máig Roger Moore az igazi Bond, de csak azért, mert vele láttam először a 007-est. Igazából bárki játssza Bondot, az nagyszerű. Még Woody Allen is. Ezért csináltam meg a saját változatomat – csak én az eleganciát poénokkal helyettesítettem.

 

 

kingsman_socmed.jpg

Foxcatcher – mint egy pofon (16)

A filmek sikerét gyakran azon mérik, hogy milyen sok áldozatot hoztak érte a színészei. Hány kilót szedtek fel, hány fogukat húzatták ki, hány hetet töltöttek edzőtáborban, csak hogy azonosulhassanak a figurájukkal. A Foxcatcher (16) (Foxcatcher, hazai bemutató: január 29.) öt Oscar-díj jelölése azt mutatja: Channing Tatum és Mark Ruffalo nem hiába töltött a munka kezdete előtt vagy hat hónapot napi birkózóedzéssel. De már a színészek is elismerik: talán túllőttek a célon.

– Nemcsak a forgatás előtt birkóztunk naponta, hanem a film készítése közben is. Mind a ketten olyan fáradtak voltunk a munka végén, hogy amikor kijöttünk az utolsó edzésünkről, egymásra néztünk, megöleltük egymást, és sírva fakadtunk – nyilatkozta Channing Tatum. – A filmben van egy pofozkodási jelenetünk Mark Ruffalo-val. Mark kérlelt, hogy ne kíméljem, üssem meg komolyan. Én végül igazán megpofoztam, és lehet, hogy a felvétel jól sikerült, de neki beszakadt a dobhártyája… nem tudom, hogy egy Oscar-jelölés vigasztalja-e ezért. Szerintem, kicsit eltúloztuk az átélést.

mortdecai_london.JPG

Szólj hozzá

mozi