2015. jan 24.

Hétvégi programajánló: MINIVERSUM

írta: budapest24
Hétvégi programajánló: MINIVERSUM

Te már jártál benne?

2014. májusában megnyitotta kapuit a gyermekes-családos közönség és a turisták előtt Budapest új élményparkja, a MINIVERSUM. A hivatalos megnyitón D. Tóth Kriszta házigazda és a projekt ötletgazdája, Kocsis Attila együtt indították el a 300 nm-es minivilág működését.

miniversum.jpg

D. Tóth Kriszta és Kocsis Attila Wartburg vára előtt a MINIVERSUM németországi részén

A MINIVERSUM egy varázslatos miniatűr birodalom: az állandó terepasztal-kiállításon Budapest, Magyarország, Ausztria és Németország egyes nevezetességei százszoros kicsinyítésben elevenednek meg az Andrássy út egyik legszebb palotájának földszintjén. A folyamatos járműközlekedés, az interaktív elemekkel bővített sürgő-forgó minivilág és az ezt kiegészítő létesítmények valódi szórakozást és felejthetetlen élményt ígérnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

miniversum_2_.jpg

Az első rajongók is meglátogatták ma a MINIVERSUMOT

Az esemény kapcsán D. Tóth Kriszta elmondta: "Örömmel vállaltam a szervezők felkérését, mert mindig is nagyon szerettem volna egy igazi terepasztalt. Jó érzés, hogy most – ha nem is csak az enyém – felépült egy ilyen miniatűr világ, és nem is akármilyen, amit egy kicsit a sajátomnak is tekinthetek. Szülőként keressük azokat az új helyeket a városban, amik kirángatják a gyerekeket a tévé és a számítógép elől, és közben még anya és apa sem unatkozik – a MINIVERSUM egy ilyen hely lesz!"

miniversum_3_.JPG

Eisenach városa, a háttérben Wartburg

"Csodás érzés látni a megvalósult álmot, ahogy egy egyszerű ötletből rengeteg munka és aprólékos figyelem révén felépül egy ekkora alkotás. Remélem, a MINIVERSUM egy igazán jó hely lesz Budapesten!"- tette hozzáKocsis Attila, a projekt ötletgazdája és vezetője.

miniversum_4_.jpg

Nyugati pályaudvar, a háttérben a Hősök tere és Vajdahunyad vára sejlik fel

A miniatűr világban helyett kapott: 3 ország, 14 település, 600 épület, 1.000 személyautó, 5.000 miniatűr figura és 5.000 fa, a folyamatos közlekedésről 100 mozgásban lévő vasúti szerelvény gondoskodik. Az építéshez 1,2 km sínt, 5 tonna faanyagot, 2 tonna gipszet és kb. 20.000 csavart használtak fel.

miniversum_5_.JPG

A tatai vár és az Öreg-tó

Szólj hozzá

program Miniversum